Ryba v jogurtovej omáčke
Autor receptu: slawek
Na prípravu tohto jedla možno použiť akúkoľvek bielu rybu s čo najmenším množstvom
kosti, najlepšie je filé. Stonkový zeler v kombinácii s bielym jogurtom ozvláštni a obohatí jej
chuť. Lahodná ryba sa tak stane nezabudnuteľnou.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zelerové stopky, cesnak a cibuľu pokrájame na kocky a dáme na panvicu s horúcim olivovým olejom.
- Pripravíme si rybie filé.
- Zeleninu približne 10 minút dusíme na olivovom oleji.
- Na panvicu k zelenine dáme rybie filé a z každej strany pražíme asi 4 minúty (podľa hrúbky filiet).
- Počas praženia môžeme rybie pokryť dusiacou sa zeleninou, absorbuje jej chut a bude chutnejšie.
- Potom pridáme biely jogurt a necháme prehrievať 2-3 minúty.
- Podľa chuti prisolíme a okoreníme, najlepšie čerstvo podrveným čiernym korením.
- Zeleninu s jogurtovou omáčkou opatrne premiešame, ryby sa nedotýkame, aby sa nerozpadla.
- Podávame so zemiakmi, varenými vcelku.
Prajem všetkým Varecháčom a Varecháčkam veselé Vianoce a šťastný Novy rok.