Ružičkový kel s červenou paprikou na bylinkách (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Ďalšie z tých ľahších, rýchlych zeleninových jedál.
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca dáme po "štipke" byliniek, korenie a soľ.
- Pridáme ružičkový kel a zalejeme vodou, aby ho akurát zakryla. Pod pokrievkou varíme cca 10 minút.
- Keď sa ružičkový kel dovarí, na panvici si rozpustíme alsan a pridáme na plátky pokrájanú cibuľu, oprážame.
- Keď je sklovitá, pridáme na pásiky nakrájanú papriku.
- Pridáme tymián, rascu a čierne korenie. Pražíme kým paprika zmäkne.
- Pridáme aj ružičkový kel, oprážame kým všetko zhnedne. Na záver osolíme.
- Ako prílohu podávame napríklad roztlačené zemiaky s cesnakovým olejom.
(Tip: Do vývaru z ružičkového kelu pridáme zemiaky, dolejeme vodu tak, aby boli akurát zakryté a pod pokrývkou uvaríme... scedíme a vývar môžeme použiť do polievky.)