Ruské vajíčko

Ruské vajíčko
izabella929Izabella929, recept pridal: 27. novembra 2011 15:54Ďalšie jeho recepty

Toto jedlo oblubujeme asi všetci. Je to veľmi chutná mlska s nejakým čerstvým pečivom na raňajky, olovrant a veru aj na večeru bohato postačí.Tak , ako ho robím ja ho ľúbime..

Suroviny

4
porcie
120
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Zemiaky umyjeme a dáme variť v šupke .Do menšej nádoby dáme variť aj vajíčka.Pokial sa tieto ingrediencie varia,pokrájam si ostatné komponenty na šalát. Nakladané uhorky pokrájam na malé kocky, cibuľu ošúpem a tiež pokrájam na mesiačiky.Mäkkú salámu pokrájam na slížiky.Tri uvarené vajíčka nastrúham na hrubšej plohe strúhadla.Uvarené zamiaky ošúpem a pokrájam na kocky. Všetky ingrediencie na šalát osolím, pokorením, pridám biely jogurt, lyžicu horčice a smotanu.Pomiešaný šalát dám do chladničky približne na hodinu.Hotový šalát uložím na tanieriky, na vrch uložím na polovicu prerezané vajíčko

2

a polejem smotanou a jogurtom, z ktorých som si odložila za jednu lyžicu.Celý tanier ozdobím podľa uváženia.Zo salámy som odrezala 2 kolieska, na jednej strane som do neho zakrojila až po stred a urobila som z nich mištičky, do ktorých som dala sterilizovaný hrášok.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • rein, 27. novembra 2011 o 16:35
    Výborne vypadá


  • hubarka35, 27. novembra 2011 o 16:58
    až sa mi slinky zbiehajú pri pohlade na foto...určite výborné...len hrášok nemám doma-urobím bez neho....a hned zajtra....


  • marijanka712, 27. novembra 2011 o 17:02
    vypadá to chutne a dostala som na priam chuť , robím podobne len pridávam l pol.lyžicu majolky , máš pravdu čerstvý chlebík a vynikajúca chuťovka


  • dorisa, 27. novembra 2011 o 17:04
    Aj ja by som si hneď sadla k tomu stolu...


  • 3sandra3, 27. novembra 2011 o 17:12
    výborné


  • sovka62, 27. novembra 2011 o 17:43
    Ruské vajcia som prvý raz robila keď som mala 18 rokov. Pozvala som priateľku na Silvestra k nám domov a chcela som na neskoré maškrtenie niečo nezvyčajné. recept som našla v mamine kuchárskej knihe aj s návodom na prípravu domácej majonézy. Mama bola výborná kuchárka, ale konzervatívna, tak mi celý čas chodila za pätami a frflala, že to sa nemôže podariť, majonéza sa doma urobiť nedá, nebude sa to dať jesť a podobne mi pridávala dobrú náladu. Nedala som sa odradiť a keď sme v noci ochutnali, všetci sa nimi šli zadrhnúť, tak im chutilo. Nakoniec to bolo pre moju mamu najmilšie pohostenie, ktoré mohla návšteve nachystať.


  • medovnicek, 27. novembra 2011 o 20:40
    super


  • evasik, 28. novembra 2011 o 13:26
    ruské vajíčka milujem....vždy si na nich pochutím.... robievam ich aj ja...


  • babina28, 28. novembra 2011 o 17:47
    páčia sa mi tvoje ruské vajíčka už si ich ukladám


  • izabella929, 29. novembra 2011 o 16:16
    moji milučkí, vetkým vám ˇˇdakujem za komentáriky...vzhadom na to, že som tu nová a práve začínam presúvať moje recepty z albumu. mám málo času. Ak to budem mať tu komplet, všetkým sa vám budem venovať......ruské vajíčka sú najlepčie z domácich surovín, takto vieme, čo papkáme...majomézu nepoužívam do šalátov.. miešam domácu smotanu s bielym jogurtomm je to chutnejšie...))


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 18:45
    rein, díky za komentárik.-)) potesím sa, keď to vyskúšaš a bude OK...


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 18:46
    hubarka35...veď nakoniec ho môžeš urobiť aj bez hrášku...na výzdobe to nič nezmení, dáš do mištičiek trebárs uhorky na drobno nakrájané...))


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 18:47
    babina28, díky za pochvalu a viac sa poteším, keď môj recept vyskúšaš a napíšeš mi, aké to bolo.-))))


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 18:49
    marijanka712,,,,tak sme na rovnakej lodi, aj ja ľúbim takéto pochutinky...z toho sa človek do sýta nenapapká, ale aspoň oči papkajú a dušička.-))


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 18:50
    dorisa, môj stôl je vždy upravený, keď sa ide papkať...veď iba raz žijeme, prečo si nemáme urobiť každý deň aspoň jednu radosť.-)))


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 18:51
    sovka62 ano je to vynikajúci recept a vhodný aj pre popoludňajšie posedenie s priateľmi niekde pod altánkom.-))


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 18:53
    medivnicek a evasik, díky za komentáriky.-))


  • marianne, 27. novembra 2012 o 09:59
    @izka ja som Ti zabudla aj napisat a podakovat sa,vyborne to bolo,rozhodla som sa pre to jogurtove so smotanou,ani som sa nenazdala a bolo raz-dva prec:-)


  • izabella929, 27. novembra 2012 o 14:27
    @marianne ,dôležité je to, že vám to chutilo.-))) ďakujem pekne.-)


  • root, 21. novembra 2013 o 10:52
    Aj v Moskve by sa potešili.


  • izabella929, 21. novembra 2013 o 14:48
    @root...mo žno aj u nás by našli dosť priaznivcov.-) vďaka za komentík.-)


  • marijanna, 4. januára 2015 o 15:40
    mnam to som milovala na svadbach a inych prilezitostiach..ak dali len sunkovo syrovy tanier bola som sklamana :) mnam to musim skusit :)


  • izabella929, 4. januára 2015 o 19:10
    @marijanna... ďakujem pekne za komentár.-)u nás tiež patrí medzi obľúbené pochúťky..



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist