Ruské vajíčko

Ruské vajíčko
izabella929Izabella929, recept pridal: 27. novembra 2011 15:54Ďalšie jeho recepty

Toto jedlo oblubujeme asi všetci. Je to veľmi chutná mlska s nejakým čerstvým pečivom na raňajky, olovrant a veru aj na večeru bohato postačí.Tak , ako ho robím ja ho ľúbime..

Suroviny

4
porcie
120
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Zemiaky umyjeme a dáme variť v šupke .Do menšej nádoby dáme variť aj vajíčka.Pokial sa tieto ingrediencie varia,pokrájam si ostatné komponenty na šalát. Nakladané uhorky pokrájam na malé kocky, cibuľu ošúpem a tiež pokrájam na mesiačiky.Mäkkú salámu pokrájam na slížiky.Tri uvarené vajíčka nastrúham na hrubšej plohe strúhadla.Uvarené zamiaky ošúpem a pokrájam na kocky. Všetky ingrediencie na šalát osolím, pokorením, pridám biely jogurt, lyžicu horčice a smotanu.Pomiešaný šalát dám do chladničky približne na hodinu.Hotový šalát uložím na tanieriky, na vrch uložím na polovicu prerezané vajíčko

a polejem smotanou a jogurtom, z ktorých som si odložila za jednu lyžicu.Celý tanier ozdobím podľa uváženia.Zo salámy som odrezala 2 kolieska, na jednej strane som do neho zakrojila až po stred a urobila som z nich mištičky, do ktorých som dala sterilizovaný hrášok.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

21 komentárov k receptu
  • rein, 27. novembra 2011 o 16:35
    Výborne vypadá


  • hubarka35, 27. novembra 2011 o 16:58
    až sa mi slinky zbiehajú pri pohlade na foto...určite výborné...len hrášok nemám doma-urobím bez neho....a hned zajtra....


  • marijanka712, 27. novembra 2011 o 17:02
    vypadá to chutne a dostala som na priam chuť , robím podobne len pridávam l pol.lyžicu majolky , máš pravdu čerstvý chlebík a vynikajúca chuťovka


  • dorisa, 27. novembra 2011 o 17:04
    Aj ja by som si hneď sadla k tomu stolu...


  • 3sandra3, 27. novembra 2011 o 17:12
    výborné


  • sovka62, 27. novembra 2011 o 17:43
    Ruské vajcia som prvý raz robila keď som mala 18 rokov. Pozvala som priateľku na Silvestra k nám domov a chcela som na neskoré maškrtenie niečo nezvyčajné. recept som našla v mamine kuchárskej knihe aj s návodom na prípravu domácej majonézy. Mama bola výborná kuchárka, ale konzervatívna, tak mi celý čas chodila za pätami a frflala, že to sa nemôže podariť, majonéza sa doma urobiť nedá, nebude sa to dať jesť a podobne mi pridávala dobrú náladu. Nedala som sa odradiť a keď sme v noci ochutnali, všetci sa nimi šli zadrhnúť, tak im chutilo. Nakoniec to bolo pre moju mamu najmilšie pohostenie, ktoré mohla návšteve nachystať.


  • medovnicek, 27. novembra 2011 o 20:40
    super


  • evasik, 28. novembra 2011 o 13:26
    ruské vajíčka milujem....vždy si na nich pochutím.... robievam ich aj ja...


  • babina28, 28. novembra 2011 o 17:47
    páčia sa mi tvoje ruské vajíčka už si ich ukladám


  • izabella929, 29. novembra 2011 o 16:16
    moji milučkí, vetkým vám ˇˇdakujem za komentáriky...vzhadom na to, že som tu nová a práve začínam presúvať moje recepty z albumu. mám málo času. Ak to budem mať tu komplet, všetkým sa vám budem venovať......ruské vajíčka sú najlepčie z domácich surovín, takto vieme, čo papkáme...majomézu nepoužívam do šalátov.. miešam domácu smotanu s bielym jogurtomm je to chutnejšie...))


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 18:45
    rein, díky za komentárik.-)) potesím sa, keď to vyskúšaš a bude OK...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 10 komentárov)
  • izabella929, 30. novembra 2011 o 18:46
    hubarka35...veď nakoniec ho môžeš urobiť aj bez hrášku...na výzdobe to nič nezmení, dáš do mištičiek trebárs uhorky na drobno nakrájané...))


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 18:47
    babina28, díky za pochvalu a viac sa poteším, keď môj recept vyskúšaš a napíšeš mi, aké to bolo.-))))


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 18:49
    marijanka712,,,,tak sme na rovnakej lodi, aj ja ľúbim takéto pochutinky...z toho sa človek do sýta nenapapká, ale aspoň oči papkajú a dušička.-))


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 18:50
    dorisa, môj stôl je vždy upravený, keď sa ide papkať...veď iba raz žijeme, prečo si nemáme urobiť každý deň aspoň jednu radosť.-)))


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 18:51
    sovka62 ano je to vynikajúci recept a vhodný aj pre popoludňajšie posedenie s priateľmi niekde pod altánkom.-))


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 18:53
    medivnicek a evasik, díky za komentáriky.-))


  • marianne, 27. novembra 2012 o 09:59
    @izka ja som Ti zabudla aj napisat a podakovat sa,vyborne to bolo,rozhodla som sa pre to jogurtove so smotanou,ani som sa nenazdala a bolo raz-dva prec:-)


  • izabella929, 27. novembra 2012 o 14:27
    @marianne ,dôležité je to, že vám to chutilo.-))) ďakujem pekne.-)


  • root, 21. novembra 2013 o 10:52
    Aj v Moskve by sa potešili.


  • izabella929, 21. novembra 2013 o 14:48
    @root...mo žno aj u nás by našli dosť priaznivcov.-) vďaka za komentík.-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist