Rozmarínovo-cícerové cestoviny
Autor receptu: patincatsomekitchen
Priaznivcov talianskej kuchyne môže tento recept potešiť. Verzií na výborné originálne stredomorské cestoviny je
veľmi veľa, tu je tá moja. Recept je jednoduchý a plný chutí. Akurát cícer je potrebné prichystať vopred. Ak chcete
použiť nekonzervovaný, namočte ho na noc do vody a potom uvarte. Mne omáčka vyhovuje hustejšia, ak chcete
redšiu, pridajte vývar alebo znížte množstvo cíceru a cestovín. Rozmarín použite najlepšie čerstvý, má príjemnú
arómu aj chuť. http://www.patincatsomekitchen.com/
Postup
- Cibuľu a mrkvu nakrájajte na kocky. Do väčšieho hrnca dajte olivový olej, pridajte cibuľu, mrkvu a mierne opražte.
- Medzitým lístky rozmarínu najemno rozdrvte v mažiari.
- Pridajte prelisovaný cesnak, lístky rozmarínu , rajčinovú pastu, sladkú papriku a dobre premiešajte.
- Zalejte zeleninovým vývarom, pridajte cícer, bobkový list, soľ a čierne korenie podľa chuti. Varte na strednom plameni asi 20 – 30 minút.
- Medzitým uvarte cestoviny.
- Nakoniec vytiahnite bobkový list a zeleninovo-cícerovú zmes rozmixujte tyčovým mixérom. Cestoviny pridajte do hotovej omáčky, premiešajte a podávajte.