Rožky s čokoládovou nátierkou

Autor receptu: droetker

Komerčný recept<br /> TIP: Prečo nevyskúšať aj nátierku z Pudingu Originál so smotanovo-vanilkovou príchuťou Dr.Oetker?

35 minút
príprava
20 minút
na 190/170 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na buchty a droždie (je súčasťou balenia), vodu a olej a ručne vypracujeme hladké cesto tak, aby sa nelepilo na stenu nádoby. Povrch cesta zaprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 45 až 60 minút vykysnúť.
  2. Na prípravu nátierky uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť.
  3. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na dve polovice. Z každej polovice vyvaľkáme kruh s priemerom asi 25 cm, ktorý rozkrájame na osminy. Každú osminu stočíme od širšieho okraja k špičke do rožka a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou štetca alebo maslovačky potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  4. Elektrická rúra: 190 °C, Teplovzdušná rúra: 170 °C, Plynová rúra: stupeň 3 – 4, Doba pečenia: asi 20 minút.
  5. Do vychladnutého pudingu zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tvaroh a práškový cukor.
  6. Upečené vychladnuté rožky podávame s čokoládovou nátierkou.