Foto: orchidea
Recept doniesla do roboty jedna moja kolegyňa, bolo to už dávno. Náhodou sa mi dnes dostal do rúk, tak som si povedala, že Zobraziť celý popisRecept doniesla do roboty jedna moja kolegyňa, bolo to už dávno. Náhodou sa mi dnes dostal do rúk, tak som si povedala, že ho idem vyskúšať a tu je výsledok...
Postup
-
1
Rožky natrhať na menšie kúsky a zaliať mliekom. K nasiaknutým rožkom pridať tvaroh, vajíčko, vanilkový cukor a toľko detskej krupice , aby vzniklo nie veľmi tvrdé cesto.
- 2
Z cesta trhať kúsky a tvarovať guličky - knedličky asi vo veľkosti vlašského orecha. Knedličky dávať do vriacej vody, keď vyplávajú na povrch nechať ich asi 8-10 minút povariť. (Po vložení do vody klesnú na dno, tak ich treba trošku premiešať aby sa neprilepili).
- 3
Na troche oleja opražiť strúhanku (tú si robím doma z rožkov), na miernom ohni stále miešať kým nebude mať bledo hnedú farbu.
- 4
Hotové knedličky preliať maslom, posypať strúhankou, práškovým cukrom a ja som si k tomu pridala jahodový džem. Nech vám chutí!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A teraz k receptu - môže to byť chutné, hlavne, že netreba vaľkať, stačí len trhať. Ukladám a vyskúšam. Ďakujem.
robievam podobne, len namiesto rozkov pridavam jednu-dve hrste burizonov, tie mam vzdy doma, lebo rozky v obchode nekupujem, peciem si doma sama,
pekny den vsetkym :-)