Rožkové knedličky

orchidea - fotkaorchidea, 7. marca 2011
Rožkové knedličky
Foto: orchidea

Recept doniesla do roboty jedna moja kolegyňa, bolo to už dávno. Náhodou sa mi dnes dostal do rúk, tak som si povedala, že Zobraziť celý popisRecept doniesla do roboty jedna moja kolegyňa, bolo to už dávno. Náhodou sa mi dnes dostal do rúk, tak som si povedala, že ho idem vyskúšať a tu je výsledok...

Suroviny

4-5 ks, (nemusia byť čerstvé)
250 g
1 ks
1 ks
Na posýpku:




Postup

  1. 1

    Rožky natrhať na menšie kúsky a zaliať mliekom. K nasiaknutým rožkom pridať tvaroh, vajíčko, vanilkový cukor a toľko detskej krupice , aby vzniklo nie veľmi tvrdé cesto.

  2. 2

    Z cesta trhať kúsky a tvarovať guličky - knedličky asi vo veľkosti vlašského orecha. Knedličky dávať do vriacej vody, keď vyplávajú na povrch nechať ich asi 8-10 minút povariť. (Po vložení do vody klesnú na dno, tak ich treba trošku premiešať aby sa neprilepili).

  3. 3

    Na troche oleja opražiť strúhanku (tú si robím doma z rožkov), na miernom ohni stále miešať kým nebude mať bledo hnedú farbu.

  4. 4

    Hotové knedličky preliať maslom, posypať strúhankou, práškovým cukrom a ja som si k tomu pridala jahodový džem. Nech vám chutí!

Diskusia k receptu

korbacik
... ancicka, a čo keby si si radšej prelistovala Krátky slovník slovenského jazyka?!
A teraz k receptu - môže to byť chutné, hlavne, že netreba vaľkať, stačí len trhať. Ukladám a vyskúšam. Ďakujem.
nadia56
rozkove knedlicky su pekne, vyborny recept, vyskusam, ukladam do kk,
robievam podobne, len namiesto rozkov pridavam jednu-dve hrste burizonov, tie mam vzdy doma, lebo rozky v obchode nekupujem, peciem si doma sama,
pekny den vsetkym :-)
cica2
naše obľúbené jedlo a hlavne u detí, najviac ľúbia kde je takto veľa strúhanky:) Ďakujem za receptík, s rožkami som ešte neskúšala ale tvoje vyzerajú krásne a lákavo, mňam:)
hubata
Nooo, tak toto sa mi páči: netreba variť krumple, vaľkať, nie je bordel, ale všetko v jednej mise. Ďakujem a ukladám do KK !!!
ailuj82
Toto som jedla naposledy asi pred 15 rokmi. Ďakujem za pripomenutie. Zajtra uvarím :)
ropa
super, je to vlastne skoro to iste, len som to nenasiel pretoze sa to vola inak :-)
orchidea
@ropa , to nevadí že si pridal aj ty recept... to nebola výčitka z mojej strany, je tu veľmi veľa receptov ktoré sú podobné alebo dokonca také isté, práve kvôli tomu, že každý poznáme recept pod iným názvom.