Roláda z tvarohového cesta s mandľovou plnkou s pomarančovou príchuťou fotorecept
Foto: remy
Skúsil som pre mňa niečo netradičné, zdieľam s Varecháčmi. Roláda mala úspech, no nabudúce pridám nejaké zlepšováky.
na 170 °C
Suroviny
100 g |
|
70 ml |
|
1 ks |
|
50 g |
|
250 g |
|
1 KL |
|
Plnka: | |
30 g |
|
1 bal |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
80 g mleté |
|
Poleva: | |
60 g |
|
|
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Tvaroh, mlieko, vajce a cukor dobre vymiešame. Postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečenia. Vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť.
- 2
Pripravíme si plnku. Vyšľahaný sneh s polovicou vanilkového cukru a štipkou soli pridávame do zomletých madlí zmiešaných so šťavou s pomaranča, druhou polovicou vanilkového cukru a cukrom. Šťavy pridávame len toľko, aby nám zmes neostala mokrá. Mandle budú lepšie chutiť, ak ich necháme jemne osmahnúť na suchej panvici.
- 3
Cesto vyvaľkáme na požadovaný rozmer. Roládu som piekol v srnčom chrbáte, takže rozmer som si prispôsobil forme na pečenie. Na cesto natrieme lekvár (použil som domáci marhuľovo-pomarančový) a plnku. Roládu zrolujeme a vložíme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy (prípadne na papier na pečenie).
- 4
Žĺtok zmiešame s pomarančovou šťavou a natrieme na cesto narezané pozdĺž. Pečieme cca 35 - 40 minút na cca 170°C.
- 5
Po vychladnutí polejeme práškovým cukrom zmiešaným s pomarančovou šťavou. Posypeme mandľovými lupienkami.
Tiež roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem.
Cesto bolo chutné aj bez tuku, druhý krát by som pridal hrudku masla. Určite by som piekol na papieri. Do plnky by sa hodil aj pomarančový likér. Skúsim vymeniť aj plnku, napríklad za tvarohovú, prípadne pridať kandizované citrusové ovocie. Nápadov by bolo...