Rizoto s avokádom
Autor receptu: ellie2012
Toto je mix všetkého, čo nájdete v chladničke plus veľmi zdravé avokádo
6-7 porcií |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji speníme cibuľku do zlatista. Pridáme cca 500ml vývaru a 2 deci vína. Necháme prevrieť. Pridáme ryžu-odhadom, ktorú povaríme v tomto základe.
- Pridáme na kolieska, príp. pólkolieska, pokrájanú mrkvu a po pár minútach aj na kocky nakrájaný baklažán a fazuľové výhonky. Ja som sa poučila a druhý raz by som si mrkvu a f.výhonky predvarila vo vedľajšom hrnci zvlášť a pridala do ryžovej zmesi.
- Ak si to zmes pýta, podlejeme ešte vývarom. Ochutíme všetkým korením a varíme do zmeknutia mrkvy. Ku koncu pridáme kukuricu, ktorej stačí zopár minút v hrnci. Odstavíme a premiešame s nakrájanými sušenými paradajkami. Servírujeme s avokádom navrchu, ktoré posypeme trochou sušeného pertžlenu. Pre tých, ktorí majú radi avokádo, smelo premiešajte do celej zmesi.
Moja drahá polovička si na to este šupla opečenú slaninku.
Môžte kombinovať s akoukoľvek zeleninou, ktorú nájdete v chladničke napr. paprika, paradajka, pór, cuketa, tekvica...