Ríbezľový koláč s lieskovcami z pekárničky fotorecept
Foto: ywett
.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Celé vajcia s cukrom vyšľaháme.
-
2
A vlejeme šľahačkovú smotanu.
-
3
Pridáme pomleté lieskovce.
-
4
Múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a z dobre umytej polovice citróna kôru
-
5
Do nádoby vylejeme polovicu cesta, pridáme umyté a odstôpkované ríbezle (predtým treba hneď vybrať háky)
-
6
A dáme zvyšné cesto a ešte ríbezle. Nádobu vložíme do pekárničky a zapneme program podľa typu pekárničky. Ja mám Moulinex a program sa nastaví pod číslom 14 "Len pečenie" Tento program sa dá nastaviť na 10 až 70 minút. Nastavila som na 30 minút a po skončení programu, som špajdlou vyskúšala či je koláč dobre upečený, ale v strede bol ešte surový, tak som nastavila program pečenie, ešte na 25 minút.
-
7
Nádobu vyberieme z pekárničky a necháme dobre vychladnúť a až potom koláč vyklopíme.
-
8
Prajem dobrú chuť!
Diskusia k receptu