Rezy z lístkového cesta s jablkovou plnkou fotorecept
Foto: dorisa
Zostali mi jablká, našla som v mrazničke lístkové cesto a v katičkách Majster kuchár, recept.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
1 ks |
|
na vyvaľkanie |
|
600 g, nastrúhané |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL, roztopené na poliatie |
|
1 ks, na potretie |
|
50 g, posekané |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na koláč. Lístkové zamrznuté cesto sa rýchlo rozmrazí, keď prikryté plátky rozložia vedľa seba.
-
2
Lístkové cesto rozvaľkáme na doske pomučenej hladkou múkou na veľkost 2x plechu( malého) Plát cesta premiestnime na plech,ktorý sme navlhčili vodou tak, že jedna polovica bude vonku, druhá v plechu.
-
3
Cesto polejeme rozpusteným maslom. Ošúpeme jablká a nastrúhame nahrubo, pridáme cukor a škoricu, premiešame. Zmes navrstvíme na cesto.
-
4
Zvyšné cesto zaklopíme späť na plech, okraje spojov pritlačime prstami.. Popicháme vidličkou, a potrieme rozšlahaným vajcom.
-
5
Na vech nasypeme rozdrvené mandle a pečieme vo vyhriatej rure 15-20 minút pri teplote 220 stupňov.
-
6
Ešte teplý koláčik nakrájame na širšie kusky. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu