Rezne z krkovičky dusené na cesnaku (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Iste mi dáte za pravdu, že je to bežné, ale veľmi chutné jedlo.

3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso nakrájame na hrubšie rezne, vyklepeme a okoreníme mletým čiernym korením. Olej na panvici rozohrejeme na vyššiu teplotu, plátky mäsa sprudka opečieme z oboch strán a vložíme do vhodného pekáča spolu s plátkami očisteného cesnaku, osolíme a podlejeme mäsovým vývarom.
  2. Zakryté vložíme do rúry predhriatej na 180°C a dusíme asi 35 minút do mäkka.
  3. Podávala som ich s hodvábnou zemiakovou kašou(namiesto mlieka ide smotana k zemiakom) a čerstvým miešaným šalátom. Bolo to vynikajúce:-)