Rezne z krkovičky dusené na cesnaku (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Iste mi dáte za pravdu, že je to bežné, ale veľmi chutné jedlo.
3 porcie |
10 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso nakrájame na hrubšie rezne, vyklepeme a okoreníme mletým čiernym korením. Olej na panvici rozohrejeme na vyššiu teplotu, plátky mäsa sprudka opečieme z oboch strán a vložíme do vhodného pekáča spolu s plátkami očisteného cesnaku, osolíme a podlejeme mäsovým vývarom.
- Zakryté vložíme do rúry predhriatej na 180°C a dusíme asi 35 minút do mäkka.
- Podávala som ich s hodvábnou zemiakovou kašou(namiesto mlieka ide smotana k zemiakom) a čerstvým miešaným šalátom. Bolo to vynikajúce:-)