Foto: evusik
Pri otázke čo je typické slovenské jedlo väčšina Slovákov odpovie bryndzové halušky. Pri otázke čo je najobľúbenejšie jedlo odpovie "Šnicla" a zemiakový šalát Zobraziť celý popisPri otázke čo je typické slovenské jedlo väčšina Slovákov odpovie bryndzové halušky. Pri otázke čo je najobľúbenejšie jedlo odpovie "Šnicla" a zemiakový šalát
Postup
-
1
Zemiaky v šupke uvaríme, ja ich robím v parnom hrnci, najlepšie deň vopred. Mrkvu uvaríme a nakrájame na kocky. Mrazený hrach ponoríme do vriacej vody a krátko povaríme. Vychladnuté zemiaky ošúpeme, pridáme vychladnutý hrach, mrkvu a na drobno nakrájané sterilizované uhorky....
-
2
pridáme kyslú smotanu, majolku, soľ, mleté čierne korenie, za lyžicu horčice, pohár vody a dobre zamiešame.
-
3
Ochutnáme a podľa potreby pridáme ešte vodu, alebo kyslú vodu z uhariek, prípadne horčicu. Odložíme minimálne do obeda.
-
4
bravčové karé bez kosti narežeme na dvoj kolečko, t.j. stred neprerežeme.....
-
5
mäso zľahka naklepeme, osolíme, nie moc - syr a šunka sú slané, okoreníme, konce narežeme, do stredu dáme plátok šunky a syra, mäso prehneme....
-
6
a obalíme v múke vajíčku a strúhanke. Takto isto pripravíme kuracie rezne.
-
7
vajíčko čo nám zostane zmiešame so zbytkom múky a trochou strúhanky. Pridáme sézam, ľanové semienka a soľ .....
-
8
zamiešame, ak treba pridáme mlieko, alebo vodu aby nám vzniklo cestíčko o niečo hustejšie ako na palacinky.
-
9
Necháme postáť a keď dovysmážame mäso môžeme vysmážať guľky
-
10
Časť rezňov môžeme vysmažiť vo friťáku a časť dáme na plech a pečiaci papier, pokvapkáme olejom a dáme do rúry na 200°C asi na 20-30 minút, nezabudneme sledovať a obrátiť na druhú stranu.
-
11
A tu sú hotové rezne: vpredu klasicky vysmážané, vzahu pečené na plechu v rúre a vpravo sú sézamové guľky.
-
12
a obed sa môže podávať :-)
( moje oblubene )
Pekný fotorecept.