Rezne naopak

Autor receptu: lucka1107

Tento recept ma naučila moja mamina, ktorá je výborná kuchárka.Patrí k mojim naj.jedlám. Volá sa to Rezne naopak, a sú fakt vynikajúce. Nie sú ani zložité a verím, že si ich obľúbite.

6
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso si nakrájame na pláty a vyklepeme. Do jedného taniera si rozbijeme vajcia a do druhého strúhanku. Do vajíčka si dáme soľ, korenie a vegetu. Pripravíme si panvicu s rozohriatym olejom. Mäso vložíme najprv do strúhanky, vajíčka a potom na rozohriaty olej. Opekáme do zlatista. Opečené vyberieme a odložíme.
  2. Vo výpeku si opražíme cibuľku, posypeme červenou paprikou a podlejeme vodou. Dochutíme soľou, vegetou, čiernym korením, mletou rascou, čili pap., novým korením a kockou masoxu. Potom do tohto vložíme opečené mäsko a dusíme, kým nie je mäkkučké.
  3. Keď je mäsko hotové, vyberieme ho. Šťavu precedíme a zahustíme polohrubou múkou a vodou, necháme prejsť varom. Ak treba, tak môžme ešte dochutiť a mäso vložíme späť. Podávame s ryžou a opekanými zemiakmi. Prajem dobrú chuť!