Rezne naopak
Autor receptu: lucka1107
Tento recept ma naučila moja mamina, ktorá je výborná kuchárka.Patrí k mojim naj.jedlám. Volá sa to Rezne naopak, a sú fakt vynikajúce. Nie sú ani zložité a verím, že si ich obľúbite.
6 porcií |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si nakrájame na pláty a vyklepeme. Do jedného taniera si rozbijeme vajcia a do druhého strúhanku. Do vajíčka si dáme soľ, korenie a vegetu. Pripravíme si panvicu s rozohriatym olejom. Mäso vložíme najprv do strúhanky, vajíčka a potom na rozohriaty olej. Opekáme do zlatista. Opečené vyberieme a odložíme.
- Vo výpeku si opražíme cibuľku, posypeme červenou paprikou a podlejeme vodou. Dochutíme soľou, vegetou, čiernym korením, mletou rascou, čili pap., novým korením a kockou masoxu. Potom do tohto vložíme opečené mäsko a dusíme, kým nie je mäkkučké.
- Keď je mäsko hotové, vyberieme ho. Šťavu precedíme a zahustíme polohrubou múkou a vodou, necháme prejsť varom. Ak treba, tak môžme ešte dochutiť a mäso vložíme späť. Podávame s ryžou a opekanými zemiakmi. Prajem dobrú chuť!