Foto: mariaklara
Recept mi dala suseda pred dvomi - tromi týždňami, vychválila ho, tak som ho vyskúšala. Dnes som ho robila už tretí krát.
porcií
príprava
na 180 - 150 - 130 °C
Suroviny
600 g |
|
42 g |
|
1 KL |
|
3 KL |
|
100 ml |
|
350 ml vlažné |
|
15 ks |
|
do tmavého cesta pridáme: | |
4 PL |
|
5 ks |
|
4 PL |
|
plnka: | |
alebo lekvár |
|
Postup
-
1
Pripravíme si tieto suroviny :
-
2
Mlieko zohrejeme, rozdelíme na dve polovice, do jednej pridáme 15 tabletiek sacharínu. Do druhej pridáme cukor a droždie t. j. kvások. Pripravíme si tiež kakaovú masu: 4 PL mlieka, pridáme 5 tabletiek sacharínu, aby sa rozpustil a 4 PL kakaa.
-
3
Do misky preosejeme múku, pridáme olej, soľ a kvások. Vypracujeme hladké cesto - biele.
-
4
Cesto rozdelíme na dve polovice.
-
5
Jednu polovicu necháme bielu, do druhej primiešame kakaovú masu ( viď. bod 2 - mlieko, sacharin, kakao). Necháme chvíľu vykysnúť.
-
6
Každé cesto rozdelíme na tri časti.
-
7
Obe cestá rozgúľame na veľkosť plytkého taniera. Teraz si môžeme zapnúť rúru na 180°C, nech je zohriata, aby sme resanky hneď mohli vložiť do nej.
-
8
Na biele cesto položíme kakaové cesto, pokrajoch pritlačíme a ešte spolu rozgúľame.
-
9
Potom radielkom rozdelíme na osem častí.
-
10
Na širšiu stranu môžeme aj nemusíme položiť nutellu a stáčame. ( Vyskúšala som dať aj čokoládu, bolo to super. )
-
11
Takto pripravený plech hneď môžeme vložiť do rúry.
-
12
Ja som ich piekla 5 min. na 180°C, potom 5 min. na 150°C a ešte 5 min. na 130°C. Až pekne zružoveli.
-
13
No a takéto boli rozkrojené. Dobrú chuť !
Trošku ťažšie sa mi vmiešavala kakaová plnka do cesta, ale nakoniec sme to s dcérkou zvládli. Keď bolo biele cesto vyvaľkané do kruhu, tak som ho tiež trochu posypala cukrom a až potom som ho prikryla tmavým cestom. Asi som dobre urobila, inak by boli resanky pre nás málo sladké.
Veľmi sme si pochutili, ja s kávou a ostatní s mliekom.
Ďakujem za recept. Pekný víkend.