Foto: siuuu
Aj ja som v minulosti prepadla čaru týchto malých, milých, pôvodom filipínskych koláčikov. Prvá verzia, ktorú som skúšala bola práve táto red velvet Zobraziť celý popisAj ja som v minulosti prepadla čaru týchto malých, milých, pôvodom filipínskych koláčikov. Prvá verzia, ktorú som skúšala bola práve táto red velvet - zaujali ma práve farebným kontrastom. Nám chutili a robievam ich príležitostne na sviatky. Okrem red velvet robievam ešte čokoládovo-pepermintové, zázvorové a skúšala som aj príchuť matcha. Všetky recepty nájdete na mojom blogu : https://dobrotynatanieri.blogspot.com/search?q=crinkles
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
1 ks väčšie |
|
75 g povolené |
|
175 g |
|
100 g (Mascarpone, Lučina, Philadelphia) |
|
240 g preosiata |
|
10 g preosiate |
|
3 g preosiaty |
|
1/2 ČL |
|
Na obalenie: | |
|
Postup
-
1
Zmiešame si preosiate suché suroviny (múku, kakao, prášok do pečiva). V šľahači šľaháme cukor s maslom pokiaľ nezačne chytať bledú farbu, pridáme vajce, zašľaháme. Postupne pridáme za stáleho šľahania krémový syr, šľaháme na nízkych obrátkach a pridávame sypkú zmes a potravinársku farbu - ja používam ešte klasický "bretón", ktorý som zdedila po krstnej mame, ale v pohode bude aj kvalitná gelová farba (z cukrárskych potrieb - nie z bežného obchodu). S gélovou farbou opatrne, treba pridávať po trošičke, je dosť intenzívna, aspoň tá čo mám ja.
- 2
Hmotu dáme do chladničky na 1-2 hodiny. Po vychladení robíme guľky, ktoré nahrubo obalíme v práškovom cukre (zvyšný cukor neoklepávame) a ukladáme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Medzi jednotlivými guľkami necháme väčšie medzery, pretože koláčiky pri pečení zväčšia svoj objem. Pečieme 12 minút v rúre zohriatej na 175 °C. Počet koláčikov je cca 20-30 podľa veľkosti.
- 3
Takto vyzerajú vo vnútri:
Tiež sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Presne aj ja rada pozerám ako rastú a praskajú ešte počas pečenia :-D Pre mňa sú samotné čokoládové (kakaové) príliš sladké, ale pridaním pepermintového extraktu dostanú taký ten "náboj" a sviežejšiu chuť ... zázvorové som skúšala prvý krát minulý rok, robila som podlľa receptu na škoricové crinkelky, len som vymenila škoricu za mletý zázvor, pretože zázvor v koláčikoch aj v iných receptoch mám veľmi rada. Ešte chcem vyskúšať nejaké "ovocné" - pomarančové alebo citrónové.
Z bezpečnostných dôvodov ? akýýýýýých ? neboli by v bezpečí ?
dostať kúpiť v zdravej výžive cviklu v prášku-možno by sa hodila ako bio farbivo..
mali sme ju už
:-)
Naposledy sa mi ho podarilo zohnať cez internet na stránke www.candystore.sk.
opravujem : www.candy-store.sk/sk/dr-oetker-natural-extract-american-p...
- majú ho na sklade aj teraz, som pozerala cez internet - toto je priamy link, skúste, stojí 3,1 €
Niet za čo - neviem či to bude niečo platné lebo včera ešte bol na sklade, dnes mi ukazuje že už nie je :-(
Není to bezpečný druh maškrty, já miluju všehochuť, ale zvlášť sušenky mě magicky přitahují. A toto je hodně blízko. Byla bych širší než delší, ehmm
Omluva, že píšu později, stávkoval mi stařeček noťas. Krásné pozdravení!
jeeej .. vitaj späť Haji, už mi chýbali tvoje milé komentáre ... ja veľmi sladkým koláčikom nedám - radšej pečiem ako jem, symbolicky 1-2 ochutnám ... ale nesmiem tiež niektoré druhy piecť z rovnakých bezpečnostných dôvodov (jablkové pité, kysnutý koláč s ovocím, kysnuté škoricovo-jablkové slimáky), tie dokážem zbaštiť vo hojnom množstve ;-)