Recept na krásnu pleť

ruzova - fotkaruzova, 9. marca 2012
Recept na krásnu pleť
Foto: ruzova

Suroviny





Postup

  1. 1

    Večer pred spaním sa natrieme bravčovou masťou, ale samozrejme, až ked zaspí partner. Vraj uz bravčova mast nie je in vo varení, tak si ju možeme dať na pleť, obsahuje kyselinu hyalúronovú. Niektoré staršie dámy to majú bez hanby odskúšané a funguje to. Vytopiť si v nej môžeme bylinky ako napriklad nechtik lekarsky, levanduľu, ružu, repík, ....podľa toho, čo potrebujeme riešiť. Kríza je kríza.

Diskusia k receptu

horalka66
akurát som minulý týždeň dostala domácu masť s nechtíkom...tak vyskúšam si to na pleť...díky za typ :-)
marianne69
robim tak nechtikovu mast,ale zrovna som citala minuly tyzden na nete,ze 80 rocna modelka,ktora mimochodom vyzerala neuveritelne mlado sa cely zivot natierala bravcovou mastou:-D
používateľ nemá avatar
mb
mb
a to este zeny natrete bravcovou mastou posolene a posypane ciibukou su neodolatelne, mnam ;)
hammka
potvrdzujem, ze to funguje! Minuly tyzden som si v ramci choroby aplikovala na hrudnik zabaly z bravc. masti na noc a zistila som ze okrem pozitivneho vplyvu masti na vykasliavanie mala mast super ucinok na pruznost pokozky dekoltu. Myslim, ze ziadne drahe kury u kozmeticky by za par dni takyto vysledok nepreukazali!
kimika
Vyhlasujem koniec drahým krémom! Nech žije bravčová masť! :) Určite vyskúšam...
trencanka
Pozor, aby mast nebola solena! To by potom asi nebolo ono.
Inak, mast leti aj vo vareni, odporuca sa na nej vysmazat. A gulas a urcite jedla bez masti nerobim. Kam ju treba dat, tak sa dat musi.
kristina47
ešte jedná rada,bravčová masť je výborna na suché a popraskané päty_natrieť a natiahmuť bavlnené ponožky.
sovka62
Ďakujem, je to pre mňa nové, mám neuveriteľne suchú pleť a tou masťou by som sa asi mala natierať od hlavy po päty. Len kde potom budem spať? V igelitovom vreci? Lebo to posteľné prádlo asi nedoperiem.
ruzova
len mozno to este treba kombinovat s tymi smiesnymi pohybmi kvoli prekrveniu pleti
evanaaa
Vraciame k starým známym prostriedkom, surovinám, veď všetko okolo nás je už škodlivé, tak to aspoň trochu zredukujeme. Masť proti nachladnutiu je účinná, ale by som do nej dala vyluhovať mätu, alebo niečo podobné, no a na telo, asi tak ako vraví @sovka , spať na igelite, haha. A @kristina47 , vďaka za radu, ja pätami zadieram do posteľného prádla a plachiet pri spaní, také ich mám drsné, vyskúšam aj to.
Ináč, ja tiež pri niektorých jedlách a aj pri pečení mäsa ( nedávam ho na olej ) používam doma vytopenú voňavú masť.
evanaaa
A aj tebe, @ruzova , že si to sem dala, lebo ak do diskusií, tak si to nemôžem dať do KK, do kolónky Dobré rady pre domácnosť.
gabhus
No mne to poradila pred rokmi kozmetička - mala som okolo očí akýsi ekzém, ktorý nevyliečila ani očná, ani kožná doktorka. Až kozmetička poradila zohnať bravčové sadlo, vyškvariť a potierať viečka. POMOHLO, hoci predtým som vyhodila spústu peňazí na kadejaké mastičky. Je to ozaj fajn
joel
ja som počul, že pred natretím sa masťou, je dobre natrieť ako podklad vazelinu.. hahaha...
letisia
Ja som kdesi dávno čítala, že na akné a kožné problémy je dobrá bravčová masť vymiešaná s práškovým cukrom.
martamm
Moja neboha babka pouzivala len bravcovu mast a v 80 mala plet ako keby neprekrocila 50...
daniela142
Mne raz aj kožná poradila na dohojenie pokožky na ruke po popálení nateirať bravčovú masť...
tetuska
včera som bola v dm-drogerii aj s dcérou, chcela som si pozrieť makeup, takže podľa reklamy ten s prvými príznakmi starnutia, dcéra ma upozornila, že to nie je na môj vek /mám za chvíľu 50/, ja na to, že mám už posledné príznaky starnutia a taký makeup tu nie je, aj sme sa dobre zasmiali a odišla som bez makeupu... veď aj bez toho môžem žiť...
eliza7417
mám otázku - ako sa v tej masti vytopia bylinky? bežne si robím domácu masť, ja ju aj solím a polejem mliekom - ale pri "kréme" teda vytopím len tak - samotné kúsky masti - a tie bylinky pri vytápaní priložím do hrnca? niekedy na záver? to sa nezničia ich účinky - vytápaním?
evanaaa
Aj mňa by zaujímala odpoveď na otázky od @eliza7417 , kedy sa majú vkladať yblinky, ale myslím si, že tie účinné látky prejdú do masti, vyvaria sa do nej. No, ale by sme ušetrili za drahé krémy, prírodné sa nahradiť len tak nedá. A pozrela som sa aj na tú 70-ročnú odkedy asi drží takú diétu, či vlastne to vegánske stravovanie. To by asi nič pre mňa nebolo, mne by surová strava hlad nezahnala, chýbala by mi teplá vára.
eliza7417
ďakujéém za link, už mi to je jasné...
určite sa na to podujmem - keď zozbieram nechtík v záhrade..
no - vegánstvo by ani pre mňa nebolo... to akože žiadne rezne? už nikdy? :o)) nehrozí... to radšej budem poctivo piť litre vody a mazať sa tou bravčovou masťou... (ktorú nestrčím pod rezne...) :o))
marianne69
@ruzova vyborny link.Ja robim uz roky nechtikovu mast a svatojansky olej(trezalkovy) podla Marie Trebenovej,sa mi osvedcilo najviac.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia