Recept na králika

olinecka - fotkaolinecka, 13. apríla 2014
Recept na králika
Foto: olinecka

Prioravujem ho veľmi rada,lebo po ňom nič neostane.

6-7
porcií
20 minút
príprava
120-180 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks celý
 v mlynčeku
6 vetvičiek
z 1 ks citróna
2 hlávky
10 guličiek
10 guličiek
3 ks
 na pokvapkanie
 dobrý na pokvapkanie




Postup

  1. 1

    Umyteho kralika naporcujeme na štvrtiny dame do misy osolime väčšim množstvom soli.Pridame 3 vetvičky rozmarinu,5 guličiek nove a čierne korenie ,stručiky z jednej hlavky cesnaku pretlačeny a citronovu kôru z jedneho citrona.Pripravene mäso premiešame a zakryjeme alobalom nechame marinovať celu noc.

  2. 2

    Namarinovane mäo oplachneme,aby nebolo veľmi slane dame do zapekacej misy znovu dochutime .Pridame 3 vetvičky rozmarin cesnak cely z jednej hlavky čierne korenie,nove korenie 5 guličiek 3 bobkove listy.Pokvapkame rastlinnym a olivovym olejom.Zapekaciu misu zakryjeme vekom a dame do rury na 2-3 hodiny podľa veľkosti kralika na 170 stupňov.

  3. 3

    Podavame podľa svojho uvaženia ,zapekane zemiaky priloha zelenina,zeleninovy šalat.

Diskusia k receptu

ivan14
Podání receptu je sice drobet kuriózní, nicméně, až se mi zase urodí králík, zkusím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia