Rebarborový koláč s pudingom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Alebo májový deň a noc s pudingom.Májový preto,lebo rebarbora je najlepšia v máji. tento zákusok je fajnový osviežujúci,kyselkavý.

50 minút
príprava
15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najsamprv si očistíme rebarboru a pokrájame na kocky.Zasýpeme 2 PL cukru a necháme postať.Rebarbora pustí šťavu.Môže postať aj dlhšie.
  2. Ked rebarbora šťavu pustí,tak ju scedíme do misky a k rebarbore pridáme posekané orechy.
  3. Maslo s cukrom a žltkami vyšľaháme do peny.Bielka vyšľaháme.
  4. K vyšľahanému maslu pridáme striedavo mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh.Zamiešame.
  5. Na vymastený a múkou vysýpaný plech potom asi polovicu striedavo uložíme cesto,/vid obr.6/ a do druhej pridáme kakao,/nemusí byť/.Mňa to len napadlo ,že čo tak urobiť ako "deň a noc":
  6. Potom pekne rozotrieť na celý plech.
  7. Na cesto potom rovnomerne rozsýpeme rebarboru s orechámi a jemne posýpeme škoricou a upečieme.
  8. Kým sa pečie,tak si uvaríme puding,tak že si do scedenej šťavy s rebarbory pridáme do 1 l vodu,podľa chutí cukor,vanilku a puding.Puding má byť kyselkavý.
  9. Na ukečený koláč vylejeme ešte horúci puding a posýpeme grankom a necháme vychladnúť.
  10. Vychladený pokrájame a prajem dobrú chuť.