Rebarborový koláč s pudingom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Alebo májový deň a noc s pudingom.Májový preto,lebo rebarbora je najlepšia v máji.
tento zákusok je fajnový osviežujúci,kyselkavý.
50 minút príprava |
15 minút na 180-200 °C |
Postup
- Najsamprv si očistíme rebarboru a pokrájame na kocky.Zasýpeme 2 PL cukru a necháme postať.Rebarbora pustí šťavu.Môže postať aj dlhšie.
- Ked rebarbora šťavu pustí,tak ju scedíme do misky a k rebarbore pridáme posekané orechy.
- Maslo s cukrom a žltkami vyšľaháme do peny.Bielka vyšľaháme.
- K vyšľahanému maslu pridáme striedavo mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh.Zamiešame.
- Na vymastený a múkou vysýpaný plech potom asi polovicu striedavo uložíme cesto,/vid obr.6/ a do druhej pridáme kakao,/nemusí byť/.Mňa to len napadlo ,že čo tak urobiť ako "deň a noc":
- Potom pekne rozotrieť na celý plech.
- Na cesto potom rovnomerne rozsýpeme rebarboru s orechámi a jemne posýpeme škoricou a upečieme.
- Kým sa pečie,tak si uvaríme puding,tak že si do scedenej šťavy s rebarbory pridáme do 1 l vodu,podľa chutí cukor,vanilku a puding.Puding má byť kyselkavý.
- Na ukečený koláč vylejeme ešte horúci puding a posýpeme grankom a necháme vychladnúť.
- Vychladený pokrájame a prajem dobrú chuť.