Ražniči na plechu

Autor receptu: ivica

Sýte, pestré a chutné!

40 minút
na 220 °C

Postup

  1. Mäso a pečienku nakrájame na kocky veľké asi 2x2 cm. Cibuľu a papriku na väčšie kúsky. Klobásu na kolieska, slaninu a zemiaky na kocky. Párky nakrájame na kúsky asi 4cm a na koncoch narežeme do kríža. Všetky suroviny okrem papriky zmiešame, dáme na plech, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a prikryté alobalom dáme piecť do trúby. Papriku pridáme neskôr, aby sa nerozvarila.
  2. Zemiakov dáme podľa počtu stravníkov a podľa chuti. Môžeme ich podávať aj samostatne, klasicky vo vode varené. Cibuľu ja osobne vopred trochu nasolím aby zmäkla.Len nesmieme nato zabudnúť pri solení surovín na plechu.