Foto: irenaw
Už mi dlho vŕtali v hlave :-)
40
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
7-8 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Zmiešame múku, mleté vlašské orechy, prášok do pečiva, citrónovú kôru a medovníkové korenie. Pridáme med, masť a vajce. Zamiesime mäkké, nelepivé cesto. Zabalíme do fólie a odložíme do chladu aspoň na jeden deň (vydržala som dva dni :-D).
- 2
Rúru vyhrejeme na 170°C. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 - 5 mm a vykrojíme medovníky. Potrieme vajcom rozmiešaným s trochou vody. Do stredu vtlačíme lieskový orech.
- 3
Pečieme 7 - 8 minút. Z uvedeného množstva vyšlo 40 kusov.... Bála som sa, že cesto bude lepiť a nelepilo. Bála som sa, že budú tvrdé a nie sú. Tušila som, že mi ražné budú chutiť a chutia veľmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tiež mi v hlave vŕtajú norimberské medovníky z ražnej múky a kandizovaného ovocia - www.apetitonline.cz/recepty/6935-norimberske-pernicky.html...