Ravioly so šalviou
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />Keď do hlavného jedla, ravioly so šalviou, pridáte med a paradajky, je zaručené, že váš
obed bude mať u vašich
hostí veľký úspech.
Postup
- Múku zmiešame s vajíčkami a soľou a vymiešame cesto. Necháme odležať približne 10 minút.
- Mangold krátko oblanšírujeme v horúcej osolenej vode, potom ho vyberieme, necháme vychladnúť a scediť.
- V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme pretlačený cesnak a lístky šalvie, krátko opečieme a zložíme z ohňa.
- Do misky si dáme oblanšírovaný mangold, scedený čerstvý syr, nastrúhaný parmezán, muškátový oriešok, čierne korenie a olej s cesnakom a šalviou. Dobre to všetko rozmixujeme pomocou ponorného mixéra, aby nám vznikla hustá zmes.
- Odležané cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme na tenko približne do veľkosti 25x25 cm a nakrájame na štvorčeky veľkosti 5x5 cm.
- Do stredu štvorčekov jednej celej časti dáme lyžičkou trošku pripravenej plnky a prikryjeme ich štvorčekami druhej časti. Okraje je potrebné poriadne pritlačiť, aby sa plnka nedostala von. Potom hotové ravioly uvaríme v osolenej vode.
- Vo väčšej panvici si zohrejeme olej, pridáme uvarené ravioly, krátko ich opečieme z oboch strán a necháme v teple.
- Do tej istej panvice dáme krájané paradajky, vegetu - Stredomorie, čierne korenie a varíme na miernom ohni, dokým omáčka nezhustne. Nakoniec pridáme med, zamiešame a zložíme z ohňa.
- Ravioly podávame preliate paradajkovou omáčkou a posypané nastrúhaným parmezánom.