Ratatouille v remoske (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Niektoré recepty na internete obdivujem a šéfkuchár Bruno Albouze vytvoril taký pekný recept,že som vyskúšala.Nie celkom podľa neho,lebo v remoske sa nedá piecť ako v rúre prikryté najprv 3 hod. na 140°C a potom odkryté dopekať ešte 45 min.na 170°C,ale ma inšpiroval.Je tu viac a rôznych receptov a ja nezvyknem opakovať,ale dnes výnimočne :-)

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv som pripravila,čo asi potrebujem.Predpokladom peknej úpravy zapekacej misy je zabezpečenie baklažánu,cukín a paradajok asi v rovnakej hrúbke-to sa potom misa usmieva do krásy.Ale na trhu baklažány ešte nie sú a v hypermarketoch asi čím väčší,tým lepšie...
  2. Najprv si upečiem papriku,prikryjem-zaparím a olúpem.Bruno ma prekvapil,že opekal priamo na plyne sporáku,tak som to vyskúšala aj ja.
  3. Asi vedel,čo robí.Nezmäkla,ale lúpať sa dala a to stačí,lebo veď sa bude dusiť a mixovať.Na pekáč dám trocha masti,cibuľu,neskôr cesnak a všetko pokrájané dusíme.Pridáme nakrájanú mrkvu,papriku a zelerové stonky,soľ,MČK,štiplavé kto ako znesie....
  4. a po zmäknutí aj drvené paradajky z konzervy.
  5. Nakoniec všetko rozmixujem a dám do remosky a to je skvelý základ.
  6. Baklažán,cukety a paradajky si nakrájam na asi rovnaké plátky,len baklažán vyčnieval,tak som občas ubrala,ale až taký krásny vzhľad,ako mal Bruno,jasné že som nedosiahla :-) Takže som ukladala postupne baklažán,žltá cuketa,zelená cuketa a paradajka....a tak dookola...Hotové som pokvapkala olivovým olejom,ktorý som rozmiešala s provensálskymi bylinkami a oregánom,posypala soľou, ešte drobno nakrájaným cesnakom,bazalkou a prikryla alobalom.
  7. a takto to vyzeralo po 40 min.zapekania.Alobal som dala dole a dopekala ešte asi 20 min.
  8. Znova posypala čerstvými bylinkami,pre nás najobľúbenejšia petržlenová vňať a bazalka.
  9. Urobila som pár hrianok s cesnakom a vybrala z rúry bublaninu Blesk, ešte horúca ( musím poďakovať za rýchly recept).....a ak niekoho inšpiruje rýchle varenie v remoske,tak DOBRÚ CHUŤ !