Ratatouille na plechu

zenfira - bez fotkyzenfira, 12. septembra 2012
Ratatouille na plechu
Foto: zenfira

Tento recept je z časopisu Dobré jedlo, ale keďže to je asi najlepší recept na ratatouille, aký som kedy robila, rozhodla som sa ho Zobraziť celý popisTento recept je z časopisu Dobré jedlo, ale keďže to je asi najlepší recept na ratatouille, aký som kedy robila, rozhodla som sa ho sem pridať. Páči sa mi aj to, že je veľmi rýchly a okrem krájania zeleniny v podstate bez roboty. Originál receptu som troška prispôsobila.

7 minút
príprava
55-60 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
3 ks
1 ks
1 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájame si zeleninku: baklažány a cukety nešúpeme, spolu s paprikami nakrájame na menšie kúsky, cibuľu a paradajky nakrájame na osminky.

  2. 2

    Nakrájanú zeleninku dáme do plechu, pridáme 4-5 lyžíc olivového oleja, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dobre premiešame. Takto pripravenú zeleninku dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 35 minút (plech nezakrývame).

  3. 3

    Paradajky z konzervy necháme v hrnci prejsť varom spolu s tymiánom a oreganom a po 35 minútach pridáme k zelenine, dobre premiešame a vložíme naspäť do rúry na ďalších cca 25 minút. Podávame s cesnakovou bagetkou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mijaita
Takhel pecu zeleninu hodne casto, ale zakryvam . Pecu v horkovzdusne troube. Ta rajcata v plechu se mi libi, v tom pripade ale bych dala trosku bileho vina . Hezky napad.
marianne69
parada,radost papat:-) robim velmi podobne,bez zltej papriky,ale nabuduce dodam
vierutt
Pečená zeleninka - vždy výborné jedlo, robím podobne so zemiakmi a cviklou
danielas
Aha,akosi mi tam chýbal cesnak. Ale je na bagetkách. Tak toto je ozaj špecialita,veľká pochvala odomňa
ondrisk
Už viem čo si najbližšie urobím na obed ;) Ďakujem
d0minika
Ahoj, inspirovala si ma. Chcela so ciketu inak ako robievam a tvoj recept ma zaujal. Ja som vymastila jansku misu br. mastou a zeleminu, co som mala (zemiaky, ciketa, hokaido, cibula, cesnak) somnakrajala na Vkrajaci dala do misy, osololila, okorenila ciernim korenim a tymianom. Na vrch so dala tenke pasiky slaniny. Dala upiect, poslednych 10 min so tam vyliala rajciny z konzervy. Podavala so len posypane nastruhanym syrom parmezanom, alebo eidamom. Kto co chcel.
medulienka122
Máš to krásne pestré, mne by to úplne stačilo, ale kvôli našim by som to ešte musela posypať opraženým prošutom alebo aspoň dobrou, prerastanou slaninkou. Ale to už nie je nič pre vegetariánov...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia