Foto: evusik
Nikdy som nepatrila k tým ktorí sa prehnane starajú o to čo zjedia... čím som ale staršia tým viac sa snažím ovplyvniť, v záujme Zobraziť celý popisNikdy som nepatrila k tým ktorí sa prehnane starajú o to čo zjedia... čím som ale staršia tým viac sa snažím ovplyvniť, v záujme môjho zdravia, to čo ovplyvniť viem a môžem a to je aj strava... kedysi ma naša nevesta ponúkala varenou ovsenou kašou, no pre mňa des a hrúza dohromady... potom som natrafila na jeden článok a tam bol spomínaný aj tento spôsob prípravy ovsenej kaše, ja som si ho pomenovala ovsená kaša pre lenivých... ak si prečítate recept zistíte prečo...
porcia
príprava
Postup
-
1
táto kaša sa nevarí... najlepšie večer si nasypem ovsené vločky do misky, pridám biely jogurt a med... základ sú vločky a jogurt, použiť ale môžete aj kyslú smotanu a určite aj ochutený ovocný jogurt ale to som neskúšala lebo také nekupujem... takisto med sa dá nahradiť hnedým cukrom alebo sladké možno celkom vynechať
-
2
zamiešam, misku uzavriem a odložím na noc do chladničky
-
3
takto vyzerá kaša na druhý deň a možno ju jesť takto ako je
-
4
ja si ale pridávam za hrsť orechov a umytých hrozienok...
-
5
výborné, priam vynikajúce je pridať ovocie - jablká, hrozno, banány... čo mám doma, u mňa je to ale najčastejšie kombinácia orechy, jablko to mám najradšej
-
6
a toto je moja raňajková miska, takúto kašu s rôznymi obmenami raňajkujem už niekoľko mesiacov a ešte sa mi nezunovala... ak ste čítali až sem tak už vám musí byť jasné prečo som ju pomenovala kaša pre lenivých - žiadne varenie, príprava trvá asi 30 sekúnd a výsledok je nad očakávanie výborný... a snáď je to aj zdravé :-)
hrozienka aj sušené ovocie preplachujem v horúcej vode tak ako si aj ty písala, lebo je sírené a hrozienka nechávam aj namočené aby zmäkli... ja chodím ráno zo psom, ráno si vždy vyložím misku s kašou z chladničky, namočím hrozienka a idem von, keď prídem kaša už nie je studená a môžem ju pokojne jesť... to, že aj vločky by sa mali aspoň zabariť kôli choroboplodným zárodkom som nevedela, budem asi gúgliť a snáď sa podelia o rady aj iní varecháči...
ďakujem za cenné skúsenosti :-)
www.cestaksebe.sk/
Občas mám aj ja takéto raňajky...
A aby som nezabudla, tento spôsob raňajok som vyskúšala po tom, ako som mala ráno po jedle pocit ťažkého žalúdka. Po tejto zmene sa mi veľmi zlepšilo trávenie a nemám žiadne nepríjemné pocity.
Toto je moja dnešná porcia:
ako prvý vyskúšam postup od @tiginko a budem vidieť aký je rozdiel medzi zabarenými a nezabarenými vločkami, aspoň v chuti...
@anilah ďakujem za video, vyzerá to dobre, taká desiata do práce alebo do školy...
@staja mám otázku, vločky zabaríš mliekom a necháš postáť a potom pridáš jogurt a ovocie - čiže všetko robíš ráno, stačí to nato aby sa vločky napučali? lebo ja keď to robím večer tak vločky do rána napučia a sú mäkké... ináč sa mi tvoj postup páči je tam horúce mlieko na elimináciu škodlivín... vyskúšam a ďakujem za foto :-)
5* ti dávam.
vyskušajte toto, je nesmierne chutná
Ja si robievam na ranajky kašu a ked pridám banan a miešam to ešte pár minut, tak je ta kaša neuveritelne sladká
odteraz budem aj ja zabárať, ráno chodím zo psom, keď si všetko nachystám bude to mať čas odstáť aj hodinu :-)
Možno ich zaliať miesto vody ovocným čajom,aby sa neprejedli a mali stále inú chuť. ;*)
@darinocka vyskúšam aj to opraženie :-)
V prosinci jsem vyzkousela poprvé, teď si je ráda dám kdykoliv a klidně denně.
Namáčím je do kefíru z tibetských houbiček, ničím nepřichucuji, chutnají mi nejvíc takhle obyčejné. To manžel si do nich přidává nejen pár ořechů a rozinek, ale i semínka, ktera používám při pečení pečiva.
vždy som kupovala mlieko z automatu a nikdy som ho nenechala dlho vrieť, len čo hrniec zapískal už som ho odstavila, ale nedávno som nepočula a veru hrniec pískal hádam aj 5 minút a jogurt bol úplne parádny... už som aj zo párkrát robila z obyčajného mlieka a bol vynikajúci, dokonca môj muž po veľkom váhaní ochutnal a povedal, že veď je to dobré a hneď večer jeden zjedol s džemom...
tento som robila v stredu:
máš krásne poháre, to sú zavarovacie?