Rajčiny s čiapočkami
Autor receptu: bertice
Tanto recept je jednoduchý a náplň rajčín je možno obmeňovať. Možno použiť vaječnicu, nasekanú šunku, cestoviny alebo nivu a pod. Fantázii sa medze nekladú. Hotový pokrm je nelen chutný,ale tiež sa bude vzhľadovo páčiť našim najmenším. Pokiaľ by deti chcely, možu sa do prípravy zapojiť.
4 porcie |
60 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Mleté maso, vajce, majorán, prelisovaný cesnak, 3 lyžice stúhanky, štipku soli dokladne premiešame . Rajčiny vydlabeme a dužinu si možme odložiť na rajčinový šalát.necháme pokrievky-"čiapočky".
- Rajčiny naplníme masovou hmotou , pridáme vykostkovanú olivu a priklopíme čiapočkami,polejeme olivovým olejom, posypeme grilovacím korením a štipkou kmínu a dáme piecť do vyhriatej rúry alebo do remosky.
- Pečieme cca 1/2 hodiny, po polhodine posypeme stúhaným parmezánom/ alebo iným syrom/ a dáme dopiecť ešte 10 minút.
- Na tanier dáme 2 rajčiny s čiapočkou, pridáme varené zemiaky. Dozdobiť možeme kukuricou, paprikou alebo inou zeleninou, ktorú máme po ruke.
- Náplň rajčín možeme obmeňovať podľa chuti, sezóny či diety strávníkov.