Rajčiny s čiapočkami

Autor receptu: bertice

Tanto recept je jednoduchý a náplň rajčín je možno obmeňovať. Možno použiť vaječnicu, nasekanú šunku, cestoviny alebo nivu a pod. Fantázii sa medze nekladú. Hotový pokrm je nelen chutný,ale tiež sa bude vzhľadovo páčiť našim najmenším. Pokiaľ by deti chcely, možu sa do prípravy zapojiť.

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté maso, vajce, majorán, prelisovaný cesnak, 3 lyžice stúhanky, štipku soli dokladne premiešame . Rajčiny vydlabeme a dužinu si možme odložiť na rajčinový šalát.necháme pokrievky-"čiapočky".
  2. Rajčiny naplníme masovou hmotou , pridáme vykostkovanú olivu a priklopíme čiapočkami,polejeme olivovým olejom, posypeme grilovacím korením a štipkou kmínu a dáme piecť do vyhriatej rúry alebo do remosky.
  3. Pečieme cca 1/2 hodiny, po polhodine posypeme stúhaným parmezánom/ alebo iným syrom/ a dáme dopiecť ešte 10 minút.
  4. Na tanier dáme 2 rajčiny s čiapočkou, pridáme varené zemiaky. Dozdobiť možeme kukuricou, paprikou alebo inou zeleninou, ktorú máme po ruke.
  5. Náplň rajčín možeme obmeňovať podľa chuti, sezóny či diety strávníkov.