Rajčatový základ fotorecept

klukodvody - fotkaklukodvody, 20. augusta 2016

Velmi jednoduchý a rychlý základ z rajčat. Čas a úroda tlačí a tak jednoduše. Ovšem tohle nesmí být v dosahu mého švagra, protože to Zobraziť celý popisVelmi jednoduchý a rychlý základ z rajčat. Čas a úroda tlačí a tak jednoduše. Ovšem tohle nesmí být v dosahu mého švagra, protože to vypije a pak říká, že sklenice vysychají. Není to nic co by bylo na zlatou, ale je to rychlé a na spoustu věcí použitelné a odkoukané od stařenky. Já používám na špagety, do těstovin a také na langoše.

7 pohárov
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 kg
1 kg
1/2 kg veľká
1 PL menšia
1 KL
1 KL
1/2 ks
1 ks
1 PL
200 g




Postup

  1. 1

    Cibuli očistíme a nakrájíme, z beraních rohů odřízneme jen vršky, semínka necháme, a dáme do kastrolu na lžíci oleje a přisypeme veškeré koření.

    Rajčatový základ (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Orestujeme a přidáme nahrubo nakrájená rajčata a opět bez prdelek.

    Rajčatový základ (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    No a pomalu rozvařujeme. Když změknou rajčata, vezmeme takovýto nástroj.

    Rajčatový základ (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A pěkně rozmačkáme.

    Rajčatový základ (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a dusíme a promícháváme a trochu redukujeme. Když se nám to jeví jako akorát, ochutnáme a případně dochutíme cukrem a solí. Uvedené množství cukru je opravdu jen orientační a je to na chuti každého a také je možné přidat česnek, ale to většinou dělám až když to používám. Přidáme šťávu z citronu a limetky. No a teď dáme do větší nádoby - hrnce abychom nemuseli uklízet kuchyň a mixerem pořádně rozmixujeme.

    Rajčatový základ (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vezmeme si cedníček a krásně všechno propasírujeme.

    Rajčatový základ (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tak a ještě horké nalijeme do sklenic, které jsme si předtím ohřáli a ještě do nich dáme lžíci a ta zabrání případnému prasknutí. Zavíčkujeme, obrátíme vzhůru nohama a máme hotovo.

    Rajčatový základ (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

monty469
Toto je pre mna nieco nove, takto som paradajky este nekonzervovala. Zaujimavy napad :-) Prajem vam pekny vikend
izabella929
Tiež som toto neskúšala a veľmi ma zaujalo.paradajky mám rada.Si moc šikovný.-)
siisa
Vyzerá to na výbornú omáčku, ktorá má rozmanité použitie. Super ! Určite niekedy vyskúšam, lebo mne by sa to na cestoviny veru hodilo. Ukladám do kk. Ďakujem :)
kecemis
Pekne pripravene. Skoda, ze ja tu nemam sezonu tych paradajok. Ale ukladam pre istotu. Clovek nikdy nevie. Zelam skore uzdravenie.
hubata
Taký univerzálny základ na všetko. Aj pod vodku ako to robí tvoj švagor hehe....... Skvelý recept. Vďaka a ukladám si ho do KK, možno sa niekedy zíde, aj keď tohto roku paradajky nemám. Máš odo mňa päť hviezdičiek a veľmi pekne ti zaň ďakujem.
klukodvody
@Monty469 je to taková celkem rychlovka, ale použitelná. Děkujeme a srdečně zdravíme. @Izabella929 celkem rád to používám na přípravu těstovin a fakt výborné na langoše. Jen tak potřít. Děkujeme a také moc zdravíme. @Siisa myslím, že Tobě se to podle Tvých receptů bude dost líbit. @Kecemis příteli vzdálený díky za komentář jak říkáš člověk nikdy neví. Pozdravujeme do vzdálené země. @Hubata ano je to takový univerzál a celkem použitelný no a ten můj švagr je fakt neskutečný. Srdečně zdravíme.
elena
Pekný recept, Vy na Znojemsku v tom máte skúsenosti a tradíciu,,,,,
monty469
No mily @Kluku tak som to dnes urobila a musim povedat, ze je to dalsi skvely sposob ako spracovat paradajky... Baranie rohy som nemala tak som dala papriku a chilli papricky. Je to vyborne. Vdaka za recept


klukodvody
Ještě jednou děkuji za komentáře a že jsem mohl někomu poradit co s rajčaty a @Monty469 udělala jsi nám radost s přidáním tvé fotky a super, že Ti chutná. Srdečně pozdravujeme k Vám domů.
sracz
Podobne ako Tvoj predchádzajúci rcp, @klukodvody vzácny priateľ aj tento potvrdzuje, že si vieš poradiť ako na vec, či na to! Ja cibuľu pridávam až pred varením! Srdečne Vás pozdravujeme!