Ragú zo špargle (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Robila som ho ešte pred Veľkou nocou, no nebol čas pridať, tak dobieham, ide
špargľová sezóna:-)
Postup
- Kúpila som zelenú aj bielu špargľu, dostala som špičky, takže spodnú časť z bielej som nemusela ulamovať
- Bielu treba ošúpať viac ako zelenú, začíname smerom spod hlavičky, zo zelenej šúpem len spodok.
- Na oleji som spenila cibuľu , pridala som cesnak, nakrájané sušené paradajky a trocha som ich poopekala. Zaliate trochou vývaru som priviedla s varu, pridala spodné časti šparglí bez hlávok, osolila, okorenila a dusila pod pokrievkou asi desať minút. Špičky šparglí som pridala až potom, tým stačí menej času.
- Medzitým som nové zemiaky vydrhla vo vode, osušila a dala piecť do rúry osolené a poliate trochou oleja. K udusenej špargli som pridala sladkú smotanu a nechala už len prevrieť. Nemá tam byť veľa tekutiny.
Ľahké a chutné jedlo bolo hotové do pol hodiny.