Ragú polievka (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Kúpila som karé s kosťou,tak keď som ho vykostila,spravila som túto mäsovú polievku. Už som ju dlho nerobila.Možno aj vy dostanete na ňu chuť.

Postup

  1. Ako prvé som dala variť do studenej vody kosť z karé.
  2. Kým sa mi uvarila kosť,očistila som zeleninu a cibuľu.Nakrájala som na kocky.Aj mäso z karé som nakrájala na kocky.
  3. Do druhého hrnca som dala 1 čajovú lyžičku oleja,na ňom som osmahla cibuľu a potom som pridala mäso.Opekala som ho,kým nezbelelo,potom som pridala zeleninu.Tiež som ju orestovala.Na orestovanú zeleninu som dala 1,5 polievkovej lyžice hladkej múky.Trochu som ju opiekla.
  4. Medzitým sa mi uvarila kosť z karé.Vývar som precedila na zeleninu. Do polievky som pridala soľ,mleté čierne korenie a muškátový orech a jeden hovädzí bujón.Obrala som mäso z uvarenej kosti a pridala som ho do polievky.
  5. Na knedličky som namočila do trochu vody rohlíky.Pridala som vajcia,soľ,majoránku a 2 polievkové lyžice hrubej múky.Všetko som spolu zamiešala a z cesta som tvarovala malé guľky. Keď bola zelenina uvarená,tak som tieto guľky dala zavariť do polievky.Nakoniec na tanier pridám petržlenovú vňať.