Ragú polievka (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Kúpila som karé s kosťou,tak keď som ho vykostila,spravila som túto mäsovú polievku. Už
som ju dlho nerobila.Možno aj vy dostanete na ňu chuť.
Postup
- Ako prvé som dala variť do studenej vody kosť z karé.
- Kým sa mi uvarila kosť,očistila som zeleninu a cibuľu.Nakrájala som na kocky.Aj mäso z karé som nakrájala na kocky.
- Do druhého hrnca som dala 1 čajovú lyžičku oleja,na ňom som osmahla cibuľu a potom som pridala mäso.Opekala som ho,kým nezbelelo,potom som pridala zeleninu.Tiež som ju orestovala.Na orestovanú zeleninu som dala 1,5 polievkovej lyžice hladkej múky.Trochu som ju opiekla.
- Medzitým sa mi uvarila kosť z karé.Vývar som precedila na zeleninu. Do polievky som pridala soľ,mleté čierne korenie a muškátový orech a jeden hovädzí bujón.Obrala som mäso z uvarenej kosti a pridala som ho do polievky.
- Na knedličky som namočila do trochu vody rohlíky.Pridala som vajcia,soľ,majoránku a 2 polievkové lyžice hrubej múky.Všetko som spolu zamiešala a z cesta som tvarovala malé guľky.
Keď bola zelenina uvarená,tak som tieto guľky dala zavariť do polievky.Nakoniec na tanier pridám petržlenovú vňať.