Raffaello

usacek - fotkausacek, 23. októbra 2009
Raffaello
Foto: usacek

Extrémna dobrota - malá kokosová cukrovinka, ktorá osladí nielen Vianoce ;)

10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
1,25 dcl
125 g
150 g
2 ks
200 g
50 ks




Postup

  1. 1

    Cukor rozpustíme vo vode, varíme cca 5 minút po zovretí. Do odstaveného pridáme Palmarín a necháme ho rozpustiť. (je samozrejme lepšie ho pokrájať na menšie kocky, ako tam capnúť celý kus ;)

  2. 2

    Do zmesi pridáme kokos, vanilkové cukry a sušené mlieko. To už máme vypracovanú kompletnú hmotu, ktorú poriadne vymiešame a necháme hodinu odstáť.

  3. 3

    Po hodine si vezmeme misu s hmotou, mandle alebo lieskovce, nájdeme si pokojné miestečko a tvarujeme guľky. Oriešok ide do stredu, okolo dávame hmotu. Dá sa to plniť aj višňami, ale tie musíte nechať predtým VYSCHNÚŤ! Okolo čerstvo vytiahnutých z kompótu sa dáva hmota veľmi zle, rozpadáva sa..

  4. 4

    No a napokon vyváľame guľky v kokose. A je to! :-)

Diskusia k receptu

megus
tento recept musim vyskusat musi byt dobry
reisenka
No konečne som to našla!!! Dakujem za tento recept.Pred par dnami som takyto recpt hladala na internete a nasla som ich plno,tento so susenym mliekom sa mi pozdaval najviac, tak som sa vcera (vsak Vianoce sa blizia a ja mam bezlepkovu dietu,takze recept bez muky,parada...)pustila do cesta.LENZE, v tom blbom recepte bolo ze pridame 1/4 KG tuku a to je podla mna 250G,tak som ho tam supla a bohuzial je z toho hnusna mastna hmota,ktora sa neda jest, tak som ju dnes vykydala.Toto s mensim mnozstvom tuku sa mi pozdava lepsie. tak drzte palce,lebo pecenie mi nejde a ked mi nevyjdu ani tieto nepecene fakt jednoduche gulky tak koncim so sladkostami HA HA
sonka1307
ja robím raffaello iba zo salka a kokosu do stredu dám mandľu ;)
akurát na Veľkú noc som robila niečo s marcipánom nafarbeným na zeleno a tak som obalila malé zelené marcipánové guľôčky zmesou na raffaelo
lulu24
ahoj sonka 1307.a ako sa robi zo salka rafaelo?tento recept je celkom fajn,len ten palmarín ma odrádza...pardon.
ivkaa
Hmota práve tuhne v chladničke, vyzerá celkom dobre :))) Palmarín som nahradila maslom. A vanilkový cukor som dala rozpustiť spolu s kryštálovým.
ivkaa
Práve som ich dokončila, chuť je naozaj úžasná, ale s hustotou je to trošku horšie. Guličky mi nedržia tvar - možno je to maslom, nepoužila som palmarín. Ale už som to nechala tak, lebo guličky majú aj tak skvelú chuť... Nabudúce asi budem musieť dať menej vody :)))

A výhodou je, že sú veľmi jednoduché a vôbec nie sú mastné :) Vo väčšine receptov sa na takéto množstvo suš. mlieka a pod. uvádza 2x viac tuku, ale myslím, že toto úplne stačí.

ďakujem za recept :)))
ilse1
uz viem ze na Vianoce budem robit raffaello ....to fakt iba 10kuskov z toho mnozstva surovin spravim???
vodnarka
.....uvedené je ....10 porcií...... (kus je menej ako porcia)
ilse1
dakujem zalezi asi aj od toho aka velka ma byt ta porcia...
ives77
ahojte ,dnes som ich urobila aj ja no aj ja mám ten istý problém ako ivkaa tiež mi nedržia tvar a rozlievajú sa,skúšali sme aj tie zo salka a tie super držia tvar,uvidíme ktoré budú viac chutiť ,potom napíšem :)
zidan
Ci panna , aj ja to robila a je to moč fajnéé odporučam gadžovačkam :D :)
74lady
Mne vyšli úplne perfektne!!! Ako maslo som použila Heru a chuť je super. Z polovičnej dávky mi vyšlo asi 30 guličiek :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia