Foto: usacek
Extrémna dobrota - malá kokosová cukrovinka, ktorá osladí nielen Vianoce ;)
porcií
príprava
Postup
-
1
Cukor rozpustíme vo vode, varíme cca 5 minút po zovretí. Do odstaveného pridáme Palmarín a necháme ho rozpustiť. (je samozrejme lepšie ho pokrájať na menšie kocky, ako tam capnúť celý kus ;)
- 2
Do zmesi pridáme kokos, vanilkové cukry a sušené mlieko. To už máme vypracovanú kompletnú hmotu, ktorú poriadne vymiešame a necháme hodinu odstáť.
- 3
Po hodine si vezmeme misu s hmotou, mandle alebo lieskovce, nájdeme si pokojné miestečko a tvarujeme guľky. Oriešok ide do stredu, okolo dávame hmotu. Dá sa to plniť aj višňami, ale tie musíte nechať predtým VYSCHNÚŤ! Okolo čerstvo vytiahnutých z kompótu sa dáva hmota veľmi zle, rozpadáva sa..
- 4
No a napokon vyváľame guľky v kokose. A je to! :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
akurát na Veľkú noc som robila niečo s marcipánom nafarbeným na zeleno a tak som obalila malé zelené marcipánové guľôčky zmesou na raffaelo
A výhodou je, že sú veľmi jednoduché a vôbec nie sú mastné :) Vo väčšine receptov sa na takéto množstvo suš. mlieka a pod. uvádza 2x viac tuku, ale myslím, že toto úplne stačí.
ďakujem za recept :)))