Quiche z kuriatok, masliakov a kozákov

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Maslo a múku spracujeme, pridáme soľ a po častiach studenú vodu tak, aby vzniklo pevné cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme asi hodinu v chladničke odležať.
  2. Na oleji pomaly opražíme cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme očistené pokrájané huby, zeleninu a podusíme domäkka. K hotovej zmesi pridáme smotanu, vajcia a syr, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
  3. Odpočinuté cesto rozvaľkáme, prenesieme do vyššej formy na quiche (môže byť aj tortová). Rukami vtlačíme cesto do formy. Na cesto položíme pokrčený papier na pečenie a zasypeme ho suchou fazuľou. Dáme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme 10 minút. Potom papier s fazuľou odstránime a pečieme ešte 10 minút dozlatista. Koláč naplníme hubovou zmesou a pečieme, kým náplň nespevnie a na povrchu nie je zlatistá. Necháme vychladnúť.