Quiche ... avec la pâte brisée aux céréales fotorecept
Foto: dzejsik
Na úvod dúfam, že na vás toľká francúzština nepôsobí odstrašujúco. :) Už keď som ho naposledy piekla na jednu francúzsku akciu, najviac mi z Zobraziť celý popisNa úvod dúfam, že na vás toľká francúzština nepôsobí odstrašujúco. :) Už keď som ho naposledy piekla na jednu francúzsku akciu, najviac mi z neho zjedol francúzsky lektor a recept si pýtali študenti francúzštiny ... no nenapíšte to v originále. ;)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Pâte brisée aux céréales: | |
130 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
30 ml sudená |
|
štipka |
|
Základná náplň: | |
4 ks |
|
200 g |
|
200 ml |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
Doplňujúca náplň: | |
100 g |
|
100 g strúhaný |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto zmiesime.
-
2
Na papieri na pečenie vyvaľkáme na tenko (cca 2 mm).
-
3
Cesto zrolujeme a prenesieme na vymastený a vysypaný okrúhly plech.
-
4
Stiahneme papier na pečenie a cesto popritláčame k plechu.
-
5
Nakoniec orežeme, čo pretŕča. ;)
-
6
A teraz sekcia náplní...
- 7
Takže... vymiešame si vajíčka s kyslou smotanou a smotanou na varenie (prípadne aj na šľahanie, ak ju chcete minúť). Pridáme, čo nám chutí - v mojom prípade strúhaný syr (eidam, mozzarela) a šunka nakrájaná nadrobno. Osolíme a ochutíme mletým korením, troškou muškátového oriešku a bazalkou.
- 8
Vylejeme na cesto a šup do rúry na 45 - 50 min. pri 180°.
- 9
A čo ešte možno pridať do náplne? Nuž, čo vám chutí.. :) Ja mám rada aj listový špenát či kúsky brokolice a sherry paradajky tiež nie sú od veci. Taký Francúzi sa uspokoja iba s kúskami dobrej slaninky a keď to chcú vylepšiť, ku slaninke pridajú kozí syr. Chcete ho echt slovenský? Skúste bryndzu a klobásku. ;)
- 10
Chutí teplý i studený. Ako povedala moja 11 ročná sestra .. poďme si už dať "quiche-quiche, medokýš". ;) (a ten medokýš ... to je naša banskobystrická podzemná minerálka)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
Peciem casto , najradsej tento cibulovy :
varecha.pravda.sk/recepty/cibulovy-quiche-fotorecept/2568...
Máš krásny, vydarený slaný koláč, nečudujem sa, že všetkým chutí. Pod také maslové cesto nezvyknem vymazávať formu, je mastné dosť.
Môžeš, samozrejme. :)
Mňam, vyskúšam aj s cibuľkou, ďakujem za tip! ;)
Ďakujem za radu, vyskúšam nabudúce bez vymazania, čo to spraví. :)
@Jack Ďakujem, potešil ma tvoj komentár. :))
@Katka78 to som zatiaľ nepočula, zapamätám si. Tu sa vraví "kiš, kiš medokýš" skôr na prekáranie typu "haha, nechytil si ma" :)
Jarná cibuľka, balkánsky syr, no to si mi naň narobila chute ... :) Asi ho budem musieť tiež zvrtnúť. Teší ma, že chutilo. ;)