Pyré z mungo fazuliek

Autor receptu: nelajsia

2-4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mungo fazuľky prepláchneme v studenej vode, uvaríme v slanej vode cca 40 min. Na oleji si medzitým podusíime cibuľu. Bylinky posekáme, zmiešame s olejom, koreninami na chlieb, zázvorom a koriandrovou vňaťou. Po 40 min. metličkou rozšľaháme mungo fazuľky( prípadne časť rozmixujeme ponorným mixérom) na jemné pyré, pridáme olejovo-bylinkovú zmes a cibuľu, necháme 4-5 min. povariť. Nakoniec dosolíme. Podávame ako prílohu, alebo s ryžovými wafľami, kukuričnými wafľami alebo s Naan chlebíkom. Ako hlavné jedlo 2 porcie, ako príloha viac. podľa chuti si môžete pridať chilli i cesnak. Dobrú chuť.