Ravioly
Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
90 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Z múky, vajec a trošky soli urobíme cesto. Zabalíme
do fólie a dáme na hodinu odležať do chladničky.
Filetu zo pstruha stiahneme z kože,
nadrobno nakrájame, osolíme, okoreníme, pridáme
trošku smotany, postrúhame najemno jeden uvarený
zemiak, dáme pažítku a kôpor a zamiešame.
- Šalotku nakrájame na drobné kocky, opražíme
na masle, zalejeme bielym vínom, dve minúty
redukujeme, pridáme smotanu, soľ, šafran
a 10 minút redukujeme. Rozmixujeme ponorným
mixérom a precedíme cez sitko.
- Cesto vytiahneme z chladničky, rozvaľkáme na
tenké pláty, naplníme plnkou zo pstruha a prekryjeme
druhým plátom. Vykrojíme kruhovou
formou a dáme variť do vriacej vody. Hotové
vyberáme na hlboký tanier, prelejeme šafranovou
omáčkou a posypeme shiso bylinkami.
|