Pšeno so zeleninou a bryndzou

Autor receptu: mariana33

Tento recept som raz videla na TV Paprika, varili ho tam v programe o zdravom životnom štýle...a keďže mi chutilo a nie je to náročné na prípravu, tak sa chcem oň podeliť:o)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Keďže som si nestihla odpísať presné množstvo surovín, dávala som všetko od oka...:) Na troške oleja si opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a mrkvu. Trochu orestujeme a pridáme nakrájanú cuketu, osolíme, popražíme, pridáme nakrájaný pór, podľa chuti pridáme korenie. Potom pridáme umyté pšeno, podlejeme vodou a uvaríme na kašu cca.15min. Podľa potreby dosolíme a podlievame vodou. Do hotovej kaše primiešame kyslú smotanu. Na záver dáme na každú porciu bryndzu.
  2. V pôvodnom recepte sa na začiatku orestoval ešte aj baklažán, ale ten som nemala. Môžte pridať aj bylinky podľa chuti.