Pšeno so zeleninou a bryndzou
Autor receptu: mariana33
Tento recept som raz videla na TV Paprika, varili ho tam v programe o zdravom životnom štýle...a keďže mi chutilo a nie je to náročné na prípravu, tak sa chcem oň podeliť:o)
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Keďže som si nestihla odpísať presné množstvo surovín, dávala som všetko od oka...:)
Na troške oleja si opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a mrkvu. Trochu orestujeme a pridáme nakrájanú cuketu, osolíme, popražíme, pridáme nakrájaný pór, podľa chuti pridáme korenie. Potom pridáme umyté pšeno, podlejeme vodou a uvaríme na kašu cca.15min. Podľa potreby dosolíme a podlievame vodou.
Do hotovej kaše primiešame kyslú smotanu. Na záver dáme na každú porciu bryndzu.
- V pôvodnom recepte sa na začiatku orestoval ešte aj baklažán, ale ten som nemala. Môžte pridať aj bylinky podľa chuti.