Profiterolky s lieskovcovým krémom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
35 minút na 195 °C |
Postup- Profiterolky: Dáme zovrieť vodu, mlieko, soľ a olivový olej. Pridáme preosiatu múku a na slabom plameni za stáleho miešania varíme. Cesto necháme vychladnúť na 45 °C, dáme do mixéra a pridáme postupne vajíčka a 20 – 30 sekúnd mixujeme. Cesto musí byť mäkké a nadýchané. Hneď vytvarujeme pro terolky a dáme piecť na 195 °C asi 35 minút.
- Lieskovcový krém: V mixéri rozdrvíme lieskovce s cukrom, kým nevznikne pasta. Potom pridáme mlieko. Zmes s pridaním šľahačky privedieme do varu a precedíme. Žĺtky, soľ a kukuričný škrob vymiešame a pridáme teplú lieskovcovú zmes. Spolu dáme prehriať na 82 °C a necháme vychladnúť. Do vychladeného krému pridáme šľahačku.
- Hotovým krémom plníme pro terolky, ktoré na záver polejeme čokoládou.
|