Profiterolky s lieskovcovým krémom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
35 minút
na 195 °C

Postup

  1. Profiterolky: Dáme zovrieť vodu, mlieko, soľ a olivový olej. Pridáme preosiatu múku a na slabom plameni za stáleho miešania varíme. Cesto necháme vychladnúť na 45 °C, dáme do mixéra a pridáme postupne vajíčka a 20 – 30 sekúnd mixujeme. Cesto musí byť mäkké a nadýchané. Hneď vytvarujeme pro؀ terolky a dáme piecť na 195 °C asi 35 minút.
  2. Lieskovcový krém: V mixéri rozdrvíme lieskovce s cukrom, kým nevznikne pasta. Potom pridáme mlieko. Zmes s pridaním šľahačky privedieme do varu a precedíme. Žĺtky, soľ a kukuričný škrob vymiešame a pridáme teplú lieskovcovú zmes. Spolu dáme prehriať na 82 °C a necháme vychladnúť. Do vychladeného krému pridáme šľahačku.
  3. Hotovým krémom plníme pro؀ terolky, ktoré na záver polejeme čokoládou.