Prívarok z vylúskanej čerstvej fazule s údeninou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Bola som na trhu v Maďarsku a nakúpila som si okrem ovocia a zeleniny aj čerstvé fazuľové
struky. Vylúskala som
ich a dala do mrazáku. Dnes som uvarila prívarok, ktorý je hotový do pol hodiny.
6 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľu som umyla. Pripravila som údenú klobásu a šunku.
- Dala som ju do hrnca a zaliala vodou spolu s klobásou. Táto fazuľa sa uvarí za 20 min. Ja do fazule nedávam soľ až vtedy, keď je uvarená. Soľ bráni rýchlemu uvareniu fazule. Pridám iba bobkový list.
- Nové korenie a čierne celé pridávam vtedy, keď začne voda vrieť. Pripravila som si mlieko s múkou, rozmiešala a vyliala do prívarku. Nechala som prejsť varom.
- Keď sa múka v prívarku uvarila, pridala som šľahačku. Dochutila soľou, cukrom, mletým čiernym korením a octom. Pred podávaním odstránim guľky aj bobkový list z prívarku.
- Veľmi chutná fazuľka. Robievala som z nej i polievku. Dnes už nepestujem túto skvelú fazuľu, ale mám ju veľmi rada. Prajem vám dobrú chuť.