Prírodný bravčový rezeň Panny Madonny fotorecept
Foto: stefanm
Keď sme doma konzumovali toto jedlo , práve znel z rádia starý hit z roku 1984(!) od Madonny - „Like A Virgin “ . Zobraziť celý popisKeď sme doma konzumovali toto jedlo , práve znel z rádia starý hit z roku 1984(!) od Madonny - „Like A Virgin “ . Mojou chabou angličtinou som zachytával útržky textu a snažil som sa pochopiť o čom môže tato , „50 ročná panna“ spievať . Ale keď som si našiel preklad textu , prečítal ho a pochopil , tak bolo rozhodnuté o názve tohto jedla . Tento obyčajný , prírodný rezeň si zaslúži honosný názov . Rezeň „Panny Madonny“.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Budem stručný pretože tento recept nepotrebuje veľa slov . Mäso nakrájane na hrubšie plátky , ...
-
2
... naklepeme , ...
-
3
... okraje mierne narežeme ,...
-
4
... okoreníme , ...
-
5
... jednu stranu natrieme horčicou , ...
-
6
... druhú obalíme v hl.múke , ...
-
7
... na rozohriatom oleji opečieme , ...
-
8
... podlejeme vodou a prikryté domäkka udusíme .
-
9
Výpek scedíme , ...
-
10
... pridáme k nemu šunku , šampiňóny a hrášok a ...
-
11
... prehrejeme .
-
12
Mäsko som podával preliate ochuteným výpekom so zemiakmi , cesnakovou tarhoňou , uhorkovým šalátom a zapíjal ovocným pivom .
Hudobný gastrovideoklip je pripravený . Samozrejme Madonna : Like A Virgin .
dobrý výraz "gustušná", to som ešte nepočula za svojich XXXXXX rokov a ešte trochu viac. Recept určite vyskúšam už zajtra, oslovil ma. Horčicu mám ale obyčajnú, dúfam že tým nič nepokazím.