Foto: makinka31
Je čas rebarbory....tak experimentujem aj Vy?
príprava
na 100-150 °C
Postup
-
1
Rebarboru si ošúpeme, nakrájame, dáme do hrnca s trochou vody, kryštálovým cukrom a škoricou. Necháme podusiť 10 minút. Pridáme 2-3 hrste nemletého maku, zamiešame.Na plech dáme papier na pečenie, vylejeme naň udusenú rebarboru .
-
2
Pokiaľ bude rebarbora chladnúť si pripravíme cesto- kryštálový cukor vymiešame s celým vajíčkom, pridáme olej, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s PDP. Cesto dáme na rebarboru, časť si necháme. Hrnček= 3dcl
-
3
Do zvyšného cesta pridáme 1 PL kakaa a 2 PL mlieka a vymiešame. Tmavým cestom "popíšeme " svelté cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
4
Pečieme pri teplote 100-150°C do zlatista.
-
5
Upečený koláč po vybratí z rúry musíme preklopiť na druhý plech a papier odstránime.
-
6
Na ešte teplý koláč postrúhame nahusto čokoládu na varenie, tá sa teplom roztopí a my nemusíme robiť polevu. Samozrejme, komu sa chce, nech sa páči - vrch poleje čokoládovou polevou alebo posype kokosovou múčkou alebo nechá len tak. Nám chutil takto.
-
7
Dobrú chuť!
ani nevieš,ako si ma potešila :)) som rada, že koláčik chutil
@3sandra3