Prekladaný baklažán
Autor receptu: aiculik
Niie je veľa jedál, ktoré sa okamžite po ochutnaní zaradia medzi moje obľúbené.
Ale kombinácii šťavnatých baklažánov, voňavej salsy a parmezánu sa jednoducho nedá odolať. Sú skvelé čerstvo vytiahnute z trúby - ale rovnako úžasné sú aj studené.
Príprava t
120 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Baklažány nakrájame na tenké kolieska, posolíme a necháme vypotiť. Potom každé koliesko obalíme v múke a opražíme na oleji. Vyberieme a necháme odkvapkať na servítke.
- Na oleji osmažíme cibuľu. Pridáme paradajky, cesnak, petržlen, štipku cukru a vegety a dusíme, kým sa nevytvorí salsa (hustá omáčka).
- 7 vajec uvaríme natvrdo a nakrájame na kolieska.
- Do zapekacej misy dáme najprv vrstvu salsy, vrstvu vajíčok a vrstvu baklažánov. Opakujeme, ukončíme baklažánmi.
- Zvyšné dve vajíčka rozšľaháme s niekoľkými lyžicami parmezánu. Zmesou prelejeme baklažány a dáme zapiecť.