Prekladaný baklažán

Autor receptu: aiculik

Niie je veľa jedál, ktoré sa okamžite po ochutnaní zaradia medzi moje obľúbené. Ale kombinácii šťavnatých baklažánov, voňavej salsy a parmezánu sa jednoducho nedá odolať. Sú skvelé čerstvo vytiahnute z trúby - ale rovnako úžasné sú aj studené. Príprava t

120 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baklažány nakrájame na tenké kolieska, posolíme a necháme vypotiť. Potom každé koliesko obalíme v múke a opražíme na oleji. Vyberieme a necháme odkvapkať na servítke.
  2. Na oleji osmažíme cibuľu. Pridáme paradajky, cesnak, petržlen, štipku cukru a vegety a dusíme, kým sa nevytvorí salsa (hustá omáčka).
  3. 7 vajec uvaríme natvrdo a nakrájame na kolieska.
  4. Do zapekacej misy dáme najprv vrstvu salsy, vrstvu vajíčok a vrstvu baklažánov. Opakujeme, ukončíme baklažánmi.
  5. Zvyšné dve vajíčka rozšľaháme s niekoľkými lyžicami parmezánu. Zmesou prelejeme baklažány a dáme zapiecť.