Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

..ako ich mame radi my :-) Jednoduché,rýchle a veľmi chutné..

5-6
porcií
40+15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravime zemiaky.Ja som robila prekladane zemiaky v jenskom skle,takže mi 1kg zemiakov celkom postacilo.Zoberte takych 6-7 stredne velkych zemiakov.Ale ked chcete urobit väčší pekac,tak ich budete potrebovat viac... Takze,zemiaky očistíme a pokrájame na krúžky hrubé 0,5cm ...
  2. Pokrajame si cibulu na mesiačiky a papriku na väčšie kocky.Ja som dala farebne papriky,ale mozte dat hociaku :-) Paradajky nakrajate tiez na hrubsie mesiaciky,ale ak nemate tak kludne dajte paradajky z flaše,tak ako ja :-)
  3. Mäso som pouzila jahnacie a nakrajala som ho na tenke pasiky cca.4mm,aby som mala istotu,že zmäkne spolu so zemiakmi.Ale kludne mozte použiť hociake mäso,hlavne nech je mlade,aby urcite zmäklo za ten cas so zemiakmi :-)
  4. Teraz si na spodok jenskeho skla dame trocha oleja.Potom naukladame krúžky zemiakov vedla seba v jednom rade.Kludne sa mozu aj kde-tu prekryvat,na spodku to vobec nevadi :-)
  5. Dobre ich osolime...
  6. Dame mäso,ktore si od oka rozdelime..mne vysli 3rady zemiakov do tohto skla.
  7. Dame nato cibulu..
  8. ..papriku..
  9. Teraz dobre osolime,okorenime a posypeme mletou červenou paprikou..
  10. A nakoniec dame paradajky.Ja som dala z flaši.S lyžicou som väčšie kusky kde-tu ukladala a trocha nakvapkala aj zo stavy..
  11. ..potom to cele zakryjeme kruzkami zemiakov a tento cely postup opakujeme,kym sa nam suroviny neminu ;-)
  12. Vrchny rad zemiakov osolime,okorenime a tiež trocha opaprikujeme.A nakoniec popolievame trochou oleja..
  13. ..zakryjeme a dame piect do rury,ktoru sme si rozohriali uz dopredu na 200°C na 35-40minut.
  14. Počas pečenia si zemiaky pustia dost stavy..
  15. Po 40tich minutach som zemiaky vybrala a pichla do vrchnych zemiakov tenkym nožíkom,aby som zistila ci su uz zemiaky mäkke.Ked su uz vrchne mäkke,tak spodne urcite,kedze tie su v stave.A napokon som ich dala ešte odkryté naspäť do rury na 15minut,aby sa vrchne zemiaky pekne opiekli ;-P
  16. Zemiaky su velmi chutne,môžu sa podávať takto samotné,alebo s chlebom ktorý si namáčame do tej výbornej šťavy čo pustili zemiaky ;-P Podľa chuti k tomu môžme podávať aj niečo kysleho,či už uhorky,cviklu alebo kyslú kapustu ;-) Je to vyborny a prakticky obed,alebo večera. Dobru chut :-)