Pırasalı puf börek fotorecept

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 4. septembra 2012

Výborný borek sa dá pripraviť aj bez veľkej námahy. Stačí mať po ruke hotové, už rozvaľkané lístkové cesto a naplniť sa dá prakticky čímkoľvek, Zobraziť celý popisVýborný borek sa dá pripraviť aj bez veľkej námahy. Stačí mať po ruke hotové, už rozvaľkané lístkové cesto a naplniť sa dá prakticky čímkoľvek, záleží na špajzových zásobách :) Takže dnes: borek s pórovou a syrovou náplňou.

15 kúskov
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 balenie rozvalkané
1
na pórovú náplň:
(menší)
2
2 PL
 alebo korenie
na syrovú náplň:
2 PL
4 PL
1 menší zväzok
2 PL




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji orestujeme na kocky nakrájaný pór a jarnú cibuľku. Opekáme asi 8 minút, kým všetko nezmäkne. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Odstavíme a vmiešame chilli vločky. Necháme vychladnúť. Nakoniec vmiešame rozdrobený balkánsky syr.

    Pırasalı puf börek (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Syrovú náplň pripravíme zmiešaním balkánskeho syra, krémového tvarohu, nasekanej petržlenovej a kôprovej vňate. Ochutíme mletým čiernym korením. Vňaťkou netreba šetriť ;) Rúru predhrejeme na 180 °C (teplovzdušná). Lístkové cesto rozbalíme a nakrájame na 15 štvrocov vo veľkosti cca 8x8 cm. Na štvorce rozdelíme obe plnky. Okraje prehneme a dobre stlačíme.

    Pırasalı puf börek (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotové uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať černuškou a sezamom. Pečieme asi 30 minút do chrumkava a zlatohneda.

    Pırasalı puf börek (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme na mriežke vychladnúť. Môžeme podávať so zeleninovým šalátom, či jogurtovým nápojom ako obed alebo večeru, prípadne s čajom aj na raňajky.

    Pırasalı puf börek (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marijanna
..hmmm ak je to podobne bureku tak to hej.. toto sa mi podoba na turecku kuchynu.. minule som pozerala jednu relaciu a tam varila turkyna, turecku pizzu. Robila to v okruhlom pekači. Dole cesto, podobne tahanemu, medzi tym masova plnka, hore cesto..hmmm vyzeralo to skvele...
vevuska53
ako náhrada so zavretím jedného oka sa lístkové cesto dá použiť,koláčiky vyzerajú a chutia výborne, ale doniesla som tento rok originál cesto z chorvátska , to je rozdiel pretože to cesto je daleko jemnejšie a upečený burek to je iná pesnička
marcy
lákavé,chutné,tiež ľúbim na slano :-))
marcy
P.S. robila som s tuniakom,veľmi chutilo
garanco
Urobím podľa Tvojho receptu, určite bude chutný:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia