Povodňové hovädzie bourguignon

2010 - bez fotky2010, 12. januára 2011
Povodňové hovädzie bourguignon
Foto: 2010

Treba navarit viac , sme odrezany od okoliteho sveta a v samoske uz bolo len lacne -tvrde hovadzie ale mame dost casu na pomale Zobraziť celý popisTreba navarit viac , sme odrezany od okoliteho sveta a v samoske uz bolo len lacne -tvrde hovadzie ale mame dost casu na pomale varenie hovadzieho, tak som vygoogloval klasicky vydatny francuzky recept kde sa taketo maso marinovanim v cervenom vine a pomalym varenim - pecenim v liatinovom hrnci zmeni na vybornu pochutku.

20 minút
príprava
90 minút
na 160 °C

Suroviny

1 kg
250 g
2
1
200 g  mensie
5  mala
1
500 ml
1 flasa dobre
150 ml
3 lyzice
1 lyzica
bouquet garni :




Postup

  1. 1

    Casu mame dost, tak sme recept zacali uz vecer , bylinky sme zviazali do "kyticky" bouquet garni , maso nakrajali na kocky cca. 2.5 cm .Dali do sklennej nadoby ( vraj nema byt kovova ), francuzy maju postup na vsetko k masu sme pridali bouquet a zaliali flasou cerveneho vina , v nasom pripade to bol merlot .Burgundske sme nemali .Zakryli foliou,odlozili do ladnicky cez noc marinovat.

  2. 2

    Maso sme vybrali z nalevu osusili a dali zatiahnut na etapy na olej.Vybrali a odlozili na stranu. Do toho isteho hrnca sme pridali este maslo a dali oprazit nakrajanu cibulu, por a mrkvu a podusili sme cca 3 minuty pridali na kocky nakrajanu anglicku slaninu a oprazili dalsie 2 minuty .

  3. 3

    Pridali maso a vino v ktorom sa marinovalo maso a este sme pridali sladke vino madeira zvysili plamen a nechali prevarit alkohol .Pridali zme hovadzi vyvar cely cesnak a male cibulky salotky ochutili a pridali bouquet garni a prelozili do rury a dali piect .

  4. 4

    Asi 15 minut pred koncom sme pridali na polky nakrajane mensie sampiony. A zahustili tak ako radil francuzky sefkuchar z rozvarenej mrkvy sme spravili pyre a vmiesali do omacky.Taze ziadna muka a zaprazky.

  5. 5

    Servirovali sme so zemiakovym pyre. Vyskusajte ake prekvapko sa stane z lacneho hovadzieho masa.

Diskusia k receptu

janger
Tie povodne tam u vas uz tusim nemaju konca kraja! Strasne! Drzim palce! Pekny recept!
evusik
len keď to človek vidí v TV chytá ho hrôza ale priznám sa že si to ani dosť dobre neviem predstaviť, asi nikto z nás kto to nezažil na vlastnej koži.... prajem ti nech to všetko dobre skončí a nech ti to dobre varí :-)
babidka
ej , taka som rada , ze si aj s rodinkou v poriadku ! Ked som videla ako sa povoden blizi k Brisbane , tak mi nebolo vsetko jedno a myslela som , ci uz vas neevakuuju.... No a ked dojete bourguignon ... azda sa uz povoden zastavi ....dufajme .
palokuchki
@2010 dnes som na teba myslela, ze asi si tam tiez uz niekde odrezany. No dobre je, ze este mozes varit a nemusis uz sediet na streche ako ti niektori chudaci.
lucylee
človeka hrôza obchádza, keď to vidí....držím palce, aby ťa neopúšťala chuť variť a pridávať recepty
frezia68
Ja už ani poriadne nečítam recepty,len hľadám vás -protinožcov,či sa ozývate a som taká rada,že ste OK,lebo je to hrôza pozerať v televízii,nie ešte prežívať :-(
frezia68
A to zahustenie gulášu je perfekné,aj zdravé,to od Teba preberiem :-)))
2010
Moj otec robil v 60 tokoch povodnovej komisii na juhu slovenska a vzdy ma varoval : "voda je horsia ako ohen".Tak som si vzdy pocuval jeho slova a kazdy dom bol na kopci.Dakujem vsetkym ale to najhorsie ma este len prist zajtra skoro rano.Je to vysoka voda z dazdov v rieke zajtra skombinovana s tzv. kralovskym prilivom od mora,Takze rieka nema kde tiect...
michsamant
Davajte tam na seba pozor, drzim palce, aby to dobre dopadlo a nic sa vam nestalo.
evanaaa
To mäso dobre vypadá, aj to " zahusťovadlo sa mi páči", koľko asi tej mrkvy by bolo treba naň. Len víno u nás by bol problém, keďže nepijeme. A čo sa týka povadní, to je ozaj jedna veľká katastrofa a záťaž pre ľudí, vraj nasledujúcich 24 hodín je kritických, ale to hovorili včera, som zvedavá, čo budú hlásiť dnes. Len nech to rýchlo prejde.
sovka62
2010, veľmi držím palce, myslím na teba a na @palokuchky a želám si, nech tá hrôza už ustane. Veru, pred vodou neujdeš, pravdu mal tvoj otec. Nás vytápal len dážď keď sme nastavovali dom a premočené steny sme sušili vyše roka. A čo potom, keď je vody plný dom a stojí v ňom! Veľa šťastia.
ketty3811
aj ja vám tam všetkým držím palce,snáď to dobre dopadne.Kým pridávaš recepty,tak je všetko OK.
2010
Tu je Bratislavska verzia , a naozaj mate pravdu na Slovensku je vela surovin ovela drahsich ako u nas o tom hovadzom ani nehovorim takze nie je to recept pre penzistov aj ked som pouzil Modransku Frankovku nie Francuzske Beaujolais....





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia