Považská bravčovina so smotanovými zemiakmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Očistenú a umytú krkovičku osolíme, okoreníme a potrieme cesnakom. Potom ju dáme na vymastený plech, poukladáme na ňu rozmarín, zakryjeme alobalom a vložíme do rúry. Pečieme na 180 stupňoch domäkka.
  2. Keď je krkovička upečená, výpek z plechu scedíme, mäso potrieme medom a vložíme do rúry ešte na 4 – 6 minút. Výpek prevaríme a zaprášime hladkou múkou.
  3. Smotanové zemiaky: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich a prerežeme po dĺžke. Prelejeme kyslou smotanou a posypeme lístočkami tymianu. Osolíme a dáme zapiecť do rúry.