Považská bravčovina so smotanovými zemiakmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
120 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup- Očistenú a umytú krkovičku osolíme, okoreníme a potrieme cesnakom. Potom ju dáme na vymastený plech, poukladáme na ňu rozmarín, zakryjeme alobalom a vložíme do rúry. Pečieme na 180 stupňoch domäkka.
- Keď je krkovička upečená, výpek z plechu scedíme, mäso potrieme medom a vložíme do rúry ešte na 4 – 6 minút. Výpek prevaríme a zaprášime hladkou múkou.
- Smotanové zemiaky: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich a prerežeme po dĺžke. Prelejeme kyslou smotanou a posypeme lístočkami tymianu. Osolíme a dáme zapiecť do rúry.
|