Foto: barborao
Recept na tieto chutne posuchy som nasla na obale od hladkej muky, navyse vysekavali sme v zahrade prerastly rozmarinovy kricek, tak som uvazovala nad Zobraziť celý popisRecept na tieto chutne posuchy som nasla na obale od hladkej muky, navyse vysekavali sme v zahrade prerastly rozmarinovy kricek, tak som uvazovala nad tym ako vyuzit rozmarin ktory som ususila, do receptu som z vlastnej insiracie pridala olivy, a pridavam do mojej oblubenej kategorie: vikendove pecenie ;) V Taliansku ich volaju focaccia, podobny styl slanej pochutky na Slovensku zvanej posuch.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Muku preosejeme do vacsej nadoby na premiesavanie cesta. Drozdie nechame rozpustit v vlaznej vode. Do muky pridame sol, prilejeme olivovy olej a kvasok, dokladne vymiesime cesto, po osmich az desiatich minutach alo by malo byt vlacne. Nadobu potrieme troskou olivoveho oleja a vlozime vymiesene cesto, prikryjeme utierou a nechame na teplom mieste kysnut na 50 minut.
- 2
Vykysnute cesto vyberieme z nadoby a rokrojime na 4 problizne rovnake casti, zlahka ich premiesime a tym sa nam spravia pekne 'gulky' kysnuteho cesta, polozime na vyhriaty plech potrety olivovym olejom, zlahka pomuceny. Rukou vytvarujeme do tvaru posucha, priemer by mali mat od 15 do 20 cm. Pokvapkame olivovym olejom, posypeme rozmariom, ktory zlahka zatlacime do povrchu, to iste spravime s olivami a na zaver posypeme morskou solou. Do predhriatej rury vlozime na 12 az 15 minut.
- 3
Taketo 4 pochutky vysli z mnoztiev uvedenych hore.
- 4
Dalsi krat som pridala na povrch susene paradajky ako alternativu k rozmarinu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu