Posúch so smotanou, údenou klobásou, slaninkou, červenou cibuľou a cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Dávno sme nemali posúch, dnes som ho spravila z chlebového cesta, na vrch som dala kyslú smotanu, domácu pikantnú údenú klobásu, domácu údenú slaninku, červenú cibuľu a cesnak, okorenila som čiernym korením a majoránom.

1 dávka
porcia
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do preosiatej múky premiešanej so soľou som rozdrobila droždie, ktoré som posypala cukrom, zaliala vlažnou vodou a ked kvások vykysol, pridala som olej,...
  2. ...vymiesila som dôkladne rukami na polomäkké hladké pružné cesto, zakryla čistou utierkou a nechala som ho na teplom mieste vykysnúť - asi 1 hodinu.
  3. Červenú cibuľu som pokrájala na polmesiačiky,...
  4. ..očistila som cesnak, pokrájala na plátky,...
  5. ...prerastenú domácu údenú slaninu som pokrájala na plátky, tie na prúžky,...
  6. ...a domácu údenú madarskú pikantnú klobásu som pokrájala na kolieska.
  7. Pokrájané suroviny som pripravila na tanier.
  8. Vykysnuté cesto som roztlačila pomúčenými rukami na plech vystlaný fóliou.
  9. Cesto som potrela osolenou kyslou smotanou,...
  10. ...na ktorú som rozdelila červenú cibuľu a cesnak,...
  11. ...údenú klobásu a slaninku,...
  12. ..a celé som posypala čerstvo mletým čiernym korením a majoránkou. Nepridala som olej na povrch posúcha, lebo slaninka a klobása pustia tuku dosť.
  13. Piekla som 20 minút v trúbe vyhriatej na 180 stupňov. Kuchyňa počas pečenia nádherne rozvoniavala cesnakom, údenou klobásou a údenou slaninou.
  14. Ked trocha vychladli, pokrájala som posúch na obdĺžniky a podával. Posúch je veľmi chutné, jednoduché, sýte a výdatné jedlo samostatne za tepla i za studena, vhodné ako príloha ku kyslým polievkam, napr. fazulici alebo k šošovicovej polievke, množstvo náplne si môžete prispôsobiť podľa seba.