Pôstna kaša našich predkov

lan - fotkalan, 2. apríla 2015
Pôstna kaša našich predkov
Foto: lan

Ja viem, že si všetci chcú užiť dobré sviatočné jedlo..ale viac si ho môžeme užiť po pôste :) Toto je trochu upravená "staroslovanská kaša".

2
porcie
7 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g




Postup

  1. 1

    Jačmenné krúpy pomelieme mlynčekom na mak, alebo si kúpime jačmennú múku, prípadne jačmenné perličky. Na sucho opečieme pomletú zmes v hrnci kým nezhnedne a nebude voňať.

  2. 2

    Pridáme vodu, soľ, bylinky (napr. zmes čubrica) a varíme asi 7 minút.

  3. 3

    Na omastenie som použila menej pôstny tuk – maslo. Kaša je veľmi chutná, chutí tak „chlebovo“.

Diskusia k receptu

mijaita
Mela jsem doma dlouho ječnou mouku a nevedela jsem co s ni. Pak jsem ji pridala do nejakeho peceni, to se mi nepovedlo a bylo vyhozeno. A ted abych si ji kopila!? Nebo zkusim pomlit ty kroupy. Nejak me ta kase laka vykouset :-)
motyka
Aj na dnes - Veľký piatok - ale aj inokedy - namiesto kukuričnej kaše - ako stvorené jedlo. S kyslým mliekom, super. KK*****.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia