Foto: lan
Ja viem, že si všetci chcú užiť dobré sviatočné jedlo..ale viac si ho môžeme užiť po pôste :) Toto je trochu upravená "staroslovanská kaša".
2
porcie
porcie
7 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jačmenné krúpy pomelieme mlynčekom na mak, alebo si kúpime jačmennú múku, prípadne jačmenné perličky. Na sucho opečieme pomletú zmes v hrnci kým nezhnedne a nebude voňať.
- 2
Pridáme vodu, soľ, bylinky (napr. zmes čubrica) a varíme asi 7 minút.
- 3
Na omastenie som použila menej pôstny tuk – maslo. Kaša je veľmi chutná, chutí tak „chlebovo“.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu