Pórovo-zemiakový krém s kokosovým mliekom a limetovou šťavoufotorecept
Foto: katkat
Príjemná obmena jednoduchej, v našej domácnosti obľúbenej klasiky. Recept som odkukala v rodine, kde som pracovala ako pestúnka, aj keď presné množstvá, ingrediencie a Zobraziť celý popisPríjemná obmena jednoduchej, v našej domácnosti obľúbenej klasiky. Recept som odkukala v rodine, kde som pracovala ako pestúnka, aj keď presné množstvá, ingrediencie a pomery neviem. Ale veď podľa chuti:)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pór si očistíme a nakrájame na kolieska. Treba dávať pozor, či medzi vrstvami póru neostalo blato, ako sa často stáva.
-
2
Zemiaky tak isto očistíme a nakrájame na kocky, alebo jednoducho nejaké menšie útvary.
-
3
V hrnci si rozpustíme trochu masla(alebo rozohrejeme olej).
-
4
Nakrájaný pór hodíme do hrnca a trošku opražíme.
-
5
Pridáme zemiaky a premiešame.
-
6
Teraz to cele zalejeme vodou, tak aby zelenina bola akurát zakrytá. Osolíme a na miernom ohni varíme do mäkka.
-
7
Keď sú zemiaky mäkké, polievku odstavíme z ohňa a rozmixujeme do hladka ponorným mixérom. Ja ešte pred tým odlievam trochu vody, pretože ja to mám rada pekné husté, kto má rád redšie, nemusí odlievať.
-
8
Pridáme kokosové mlieko(ja dávam na toto množstvo asi tak 200-300ml) a šťavu z jednej limety. Tieto množstvá sú orientačné, treba chutnať, ja všetko robím len tak od oka.
-
9
No a servírujeme :) Ja som si ešte na panvici na sucho opražila trošku baklažánu, ktorý sa zabudnutý povaľoval v chladničke a posypala. Takéto množstvo polievky je pre dvoch ľudí na jeden a pol krát:)
Diskusia k receptu