Pórová polievka s drožďovými knedličkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistený pór nakrájame na kolieska a orestujeme na masle. Zalejeme vínom, vývarom a smotanou. Osolíme, ochutíme čerstvo pomletým korením a varíme asi 20 minút, kým pór úplne nezmäkne. Do hotovej polievky nakoniec nastrúhame trošku muškátového orieška.
  2. Drožďové knedličky: Ošúpanú šalotku nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Preložíme do misy, pridáme rozdrobené droždie, vajce a rozotrený cesnak. Osolíme, ochutíme korením a premiešame. Do zmesi prisýpame strúhanku, až kým nevznikne pevná hladká hmota. Z nej potom vytvarujeme malé knedličky, vhodíme ich do vriacej vody a varíme asi 10 minút.
  3. Náš tip: Drožďové knedličky sa výborne hodia aj ku krémovej karfiolovej či brokolicovej polievke.