Pórová polievka s drožďovými knedličkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Očistený pór nakrájame na kolieska a orestujeme na masle. Zalejeme vínom, vývarom a smotanou. Osolíme,
ochutíme čerstvo pomletým korením a varíme asi 20 minút, kým pór úplne nezmäkne. Do hotovej polievky
nakoniec nastrúhame trošku muškátového orieška.
- Drožďové knedličky: Ošúpanú šalotku nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Preložíme do misy, pridáme rozdrobené droždie, vajce a rozotrený cesnak. Osolíme, ochutíme korením a premiešame. Do zmesi prisýpame strúhanku, až kým nevznikne pevná hladká hmota. Z nej potom vytvarujeme malé knedličky, vhodíme ich do vriacej vody a varíme asi 10 minút.
- Náš tip: Drožďové knedličky sa výborne hodia aj ku krémovej karfiolovej či brokolicovej polievke.
|