Krémová pórová polievka
Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Autor receptu: novalim
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle orestujeme dosklovita na jemno nakrájanú šalotku. Pridáme pór so zemiakmi a za stáleho miešania restujeme asi 3 minúty.
- Podlejeme vínom a necháme odpariť alkohol. Prilejeme vývar, doplníme približne také isté množstvo vody, osolíme a okoreníme. Varíme na miernom ohni cca 20 minút. Medzitým si pripravíme krutóny.
- Chlieb nakrájame na malé kocky. V mise si zmiešame olivový olej s prelisovaným cesnakom a morskou soľou. Do zmesi vložíme kocky chleba a premiešame, aby chlieb nasiakol. Vysypeme kocky chleba na plech a pečieme do zlatista v rúre na 200 °C cca 10 min.
- Keď sme dovarili polievku, ochutíme ju muškátovým orechom, rozmixujeme ponorným mixérom a naložíme do tanierov alebo misiek na polievku.
- Na vrch poukladáme krutóny, pridáme opečenú slaninu a ozdobíme hoblinami parmezánu a petržlenovou vňaťou.
|